Sifo: McDonalds kunder föredrar andras hamburgare

Luleå 2005-05-20 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33) Undersökningsföretagen SIFO och ISI Wissing har på uppdrag av Max undersökt vem som har de godaste hamburgarna. Att Max vinner undersökningen är kanske inte så uppseendeväckande, men att bara 26 procent av McDonalds egna kunder tycker att deras hamburgare är godast är förvånande. 550 personer tillfrågades och av dem tyckte 37 procent att Max hade godast hamburgare, 29 procent föredrog Burger King och 22 procent McDonalds.
Undersökningen genomfördes i de tolv kommuner där samtliga tre rikstäckande kedjor finns representerade. 550 personer intervjuades i april och urvalet bestod av ett representativt genomsnitt av befolkningen.

- Vi kan inte konkurrera med McDonalds storlek men vi kan konkurrera med smak och kvalitet. Undersökningen är ett kvitto på vi gör rätt. Om jag jobbade på McDonalds och såg det här skulle jag bli svettig, säger Richard Bergfors.

McDonalds kunder föredrar andra hamburgare

Undersökningen visar att totalt tycker 37 procent att Max är godast, 29 procent föredrar Burger King och 22 procent McDonalds. Personerna i undersökningen har också delats upp i tre olika grupper utifrån vilken restaurang de är kund hos. De siffrorna visar att McDonalds kunder rankar deras hamburgare sämst. Max anses vara godast av 36 procent även där. Bara 26 procent av McDonalds trogna kunder tycker att deras hamburgare är godast.

Förutom smak har Sifo och ISI Wissing frågat kunderna om kvalitet, service, trevligaste restaurang, renhet och vems hamburgare som man upplever som nyttigast. Max vann samtliga kategorier utom service som McDonalds vann.

Läs undersökningen (.pdf)