Rekordviktnedgång för deltagare i burgardiet

Luleå 2013-10-28 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) De sex deltagarna i Max hälsoutmaning MinimizeYou är i mål efter att under sex veckor ha ätit en hamburgerdiet. Det blev den mest lyckade omgången hittills med en rekordviktnedgång för deltagarna. Den totala viktnedgången är 76 kilo och samtliga deltagare har nått sin målvikt. 

Vinnare av MinimizeYou 2013 är Johanna Bergman från Norrköping. Johanna har gått ner 12 kilo på sex veckor, från 97 kilo till 85 kilo. Det är ett resultat av en burgardiet och att Johanna har börjat träna regelbundet. Förutom viktnedgång och en förbättrad hälsa vinner Johanna en resa värd 40 000 kronor.

– MinimizeYou visar verkligen att det inte finns någon motsats mellan att äta gott och må bra. Det har också blivit en rivstart för det hälsosammare liv som jag var ute efter, säger Johanna Bergman från Norrköping, årets vinnare i MinimizeYou. 

MinimizeYou kördes i år för tredje gången och det har blivit den mest framgångsrika upplagan hittills. De sex deltagarna har under sex veckor ätit en burgardiet bestående av Max Delifreshmåltider till lunch och middag och samtidigt coachats av Johan Grundstroem att öka på motionen. Resultatet blev en total viktnedgång på 76 kilo och alla deltagare nådde sin målvikt.

– Jag vill gratulera och tacka alla årets deltagare i MinimizeYou. De har visat att det går att äta Sveriges godaste hamburgare och samtidigt gå ner i vikt, säger Richard Bergfors, VD för Max Hamburgerrestauranger i Sverige. 

Hälsoutmaningen startade 2007 då Johan Grundstroem utmanade sig själv genom att lägga om sin livsstil och kombinera det med en hamburgerdiet. Han gick ner 30 kilo på 90 dagar. Sedan dess har han coachat tre omgångar av utmaningen där nu 17 deltagare totalt har gått ned 198 kilo.

Vinnaren har utsetts av Johan Grundstroem med följande motivering: ”Med en enorm vilja, drivkraft och glädje har du tagit ett stort steg mot en helt ny och sundare tillvaro. Under sex veckor har du avnjutit inte mindre än 84 stycken nyttiga hamburgare, och med din ständigt positiva inställning råder det inga tvivel om att du kommer kunna upprätthålla din nya hälsosamma livsstil under lång tid framöver. Det är således med stolthet och glädje som du, Johanna, koras till en mycket värdig vinnare av MinimizeYou 2013."