Premiär för Max helt nya restaurangkoncept

Luleå 2016-05-16 10:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) Idag klockan 11 öppnas dörrarna till Max vid Ikea i Umeå. Det är hamburgerkedjans första restaurang med ett helt nytt koncept och modellen för framtida Maxrestauranger. Kvalitet och miljö har varit ledord i utvecklingsarbetet med målet att skapa en helt ny restaurangupplevelse. Bakom arkitektur och design står Wingårdhs.

– Det känns fantastiskt roligt att äntligen få visa upp Max nya restaurangkoncept. För gästerna kommer de nya restaurangerna att bli en helt ny upplevelse, mer ombonat och med smidigare flöden. Just i år är det 40 år sedan vi öppnade vår första Umeårestaurang, så det känns extra kul att premiären blir här, säger Christoffer Bergfors, Max Sverigechef.

För drygt ett år sedan utlyste Max en arkitekttävling för att hitta en långsiktig samarbetspartner för att utveckla ett helt nytt koncept. Målet var att ge gästerna en mer ombonad upplevelse, skapa bättre flöden i restaurangen och samtidigt tydligt kommunicera företagets hållbarhetsarbete. Valet föll på Wingårdhs, ett av Sveriges mest prisbelönta arkitektkontor. Till Wingårdhs andra aktuella projekt hör exempelvis Liljevalchs konsthall, ombyggnaden av Nationalmuseum i Stockholm samt ett nyss färdigställt besökscentrum i Stora Sjöfallets nationalpark.

– Det nya konceptet återspeglar på ett helt annat sätt Max höga ambitionsnivå när det gäller mat och miljö. Vi har valt att lyfta det unika skandinaviska och låta trä dominera för att påminna om det svenska ursprunget. Samtidigt så har det varit viktigt att det nya konceptet fungerar internationellt, säger Gert Wingårdh. 

Bilder på den nya restaurangen och från invigningen kommer läggas upp här under dagen

Läs mer om samarbetet mellan Max och Wingårdhs här

Program för invigningen:
Måndag den 16 maj klockan 11 invigs den nya restaurangen. Max Sverigechef Christoffer Bergfors, arkitekten Gert Wingårdh och kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg kommer att vara på plats för att klippa bandet. Därefter finns plats för intervjuer och rundvandring.

Mer om den nya restaurangen i Umeå:

·     Detta blir Max 104e restaurang i Sverige.

·     Det är den första Maxrestaurangen med ett helt nytt koncept, framtagen i samarbete med Wingårdhs.  

·     Det är den tredje Maxrestaurangen i Umeå och den första som har drive in.

·     Vi har anställt närmare 60 personer till den nya restaurangen, varav de flesta är ungdomar.

·     Restaurangen har 137 sittplatser inne och en uteservering med plats för över 150 gäster. Det är Max största uteservering.

·     För smidiga beställningar kommer det att finnas sex stycken Expresskassor inne i restaurangen.

·     Adressen är Marknadsgatan 19, granne med IKEA.

·     Öppettider: alla dagar 09-01 (men på självaste öppningsdagen slår vi upp portarna klockan 11)

Mer information och bilder:
Bilder på den nya restaurangen och från invigningen kommer läggas upp här under dagen

Leila Atlassi, Arkitekt på Wingårdhs 
0725‐19 60 22, leila.atlassi@wingardhs.se