Nya smakupplevelser när MAX lanserar växtbaserad chili

2020-03-19 08:40 (Uppdaterad 2020-03-19 08:45)

MAX lanserar klassikern chili i ny tappning – Chili Burger är här. Burgaren finns att beställa med tre olika proteinalternativ – svenskt nötkött, halloumi och MAX växtbaserade Plant Beef. Den är toppad med en egengjord vegetarisk chilifärs framtagen av MAX egen chefskock Jonas Mårtesson. Dessutom lanseras Cheese Fries i en helt ny tappning med heta Chili Fries.

- Vi är på ständig jakt efter nya smakkombinationer. Efter många smaktest med chilin så landade vi i en vegetarisk färs med lagom hetta, säger MAX chefskock Jonas Mårtensson. Det är kul att man får fria tyglar och kommer fram till något helt nytt. För mig som jobbar med recept och matutveckling känns det såklart väldigt spännande att se hur våra gäster tar emot nyheten.

Med extra styrka från picklade jalapeños, originaldressing och krispig rödlök är Chili Burger en balanserad upplevelse med sting. Tillsammans med den nya kampanjburgaren presenteras även Chili Fries. En smakfull box som innehåller Crispy Fries, krämig smältost, finhackad rödlök, jalapeños och såklart den nya chilin.

- Det ligger en hel del jobb bakom chilin, därför vill vi såklart ge våra gäster fler möjligheter att smaka på den. Ett givet alternativ är vår populära Cheese Fries som blir en klockren förlängning på vår chilimeny. Tillsammans med burgaren så är det en komplett smakexplosion, fortsätter Jonas.

Chili Burger kommer att ingå i MAX meny med Grand Deluxe-burgare. Chili Fries kommer med chili, smältost, rödlök, jalapeños. Nyheterna finns på MAX restauranger och för hemleverans under kampanjperioden 19 mars – 13 maj.