Ny Maxrestaurang ger ca 40 nya jobb

Luleå 2005-09-20 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33) Nu är det fastställt att Max kommer att öppna sin andra restaurang i Linköping. Restaurangen kommer att byggas i Tornby köpcenter i samma byggnad som Jula, PC-City och Sportex.
I mars 2006 kommer Max att öppna sin andra restaurang i Linköping, den 42:a i raden av Maxrestauranger. Restaurangen kommer att få runt 150 sittplatser samt uteservering, lekplats och drive-in. Max befinner sig inne i den största expansionen i företagets historia och Linköpingsrestaurangen blir en av de planerade öppningarna för 2006.

- Det känns väldigt bra att kunna öppna vår andra restaurang i Linköping, då vi varit väldigt framgångsrika på orten tidigare och känner att det finns efterfrågan för ytterligare en restaurang. Tornbyområdet har länge legat högt på vår önskelista.

Restaurangen beräknas sysselsätta ca 40 personer. Rekryteringen till den nya restaurangen startar omgående och genomförs tillsammans med Arbetsförmedlingen.

Max är Sverige första hamburgerkedja och grundades 1968. Den familjeägda kedjan är idag den främsta rikstäckande utmanaren till McDonald's. Max är marknadsledande och föregångare med fettsnåla produkter i form av Delifresh-familjen. Bland annat var man först i branschen med nyckelhålsmärkta måltider. I framgångsreceptet ingår också valfrihet och mat tillagad på beställning. Smaken på hamburgarna är resultatet av familjen Bergfors egna recept och noggrant utvalda råvaror. Både nötkött och kyckling är garanterat svenskt. Max Hamburgerrestauranger AB sysselsätter 800 helårsanställda och omsätter ca 600 mkr genom sina 40 restauranger.