Ny grön kampanjburgare och Lyxshake på MAX i vår

Stockholm 2018-04-01 08:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) I mars lanserade MAX nya gröna mål till sin Green-familj. Nu följer man upp och presenterar ytterligare två gröna alternativ: Lyxshake Jalapeño och Grand Deluxe Jalapeño. De båda finns att beställa under en kampanjperiod med start 1 april.

– Jag älskar jalapeños, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX. När Richard och Christoffer Bergfors gav mig förtroendet att skapa något som jag själv vill ha, som dessutom är grönt, visste jag direkt vad jag ville göra. En het burgare och en ännu hetare Lyxshake, med smak av världens godaste paprikafrukt – jalapeñon. I Lyxshake Jalapeño och Grand Deluxe Jalapeño får äntligen jalapeñon den huvudroll den förtjänar.

Grand Deluxe Jalapeño är en så kallad ”Hot Xalapa burger”. Namnet kommer ifrån den mexikanska staden som jalapeñon ursprungligen sägs komma ifrån. Grand Deluxe Jalapeño innehåller hackad jalapeño, smält cheddarost, krispig rödlök, isbergssallad och Originaldressing mellan två saftiga brödskivor. Dessutom lanseras en kompletterande jalapeño-majonnäs, perfekt för att sätta extra sting på Crispy Fries.

- Brödet var en kompromiss, inflikar Jonas Mårtensson. Egentligen skulle jag bara velat ha jalapeños, men det hade gjort burgaren svårgripbar. Jag har dock valt ett neutralt bröd så att inte smaken riskerar att ta över.

Lyxshake Jalapeño består av mjölk, mjukglass, bitar av jalapeño och jalapeñosås. Allt vispas och toppas med vispgrädde och jalapeños.

– Jag jobbade länge för att hitta rätt smak. Nyckeln låg i antalet jalapeños, det får helt enkelt inte vara för få. Resultatet är en så kallad ”no brainer”, mjukglassen och jalapeñon gifter sig underbart i munnen, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers.

Grand Deluxe Jalapeño och Jalapeño Lyxshake finns att beställa från och med 1 april på samtliga Maxrestauranger i Sverige, Norge och Danmark. Lokala avvikelser kan förekomma.