Nu slår Max upp portarna i Häggvik

Luleå 2016-06-14 15:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) Med start imorgon den 15 juni kan Sollentunabor och förbipasserande resenärer njuta av Sveriges godaste hamburgare på nya Max i Häggvik. Den nya Maxrestaurangen blir den andra i Sollentuna och Max 105:e i Sverige. Öppningen innebär minst 60 nya lokala arbetstillfällen.

– Vi tycker det är jätteroligt att vi växer. Det innebär inte bara att Max hamburgare uppskattas utan också att vi kan skapa fler jobb. Öppningen av Max i Häggvik känns lite extra rolig eftersom vi med det skapat hela 60 nya arbetstillfällen, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Under våren 2015 anordnade Sollentuna kommun en anbudstävling för området vid Edsbackarondellen. Max vann och nu står alltså den nya restaurangen klar, med 134 sittplatser och en uteservering med plats för över 100 gäster. Dessutom är den utrustad med fem expresskassor och drive in.

– Med våra expresskassor gör vi det enkelt för våra gäster att beställa, samtidigt som vi minskar köbildning. Det går givetvis också bra att beställa direkt i vår app och själv bestämma när och var man vill hämta maten. Allt för en smidigare och bekvämare upplevelse för våra gäster, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Onsdag den 15 juni från klockan 10.00 kommer Max vd Richard Bergfors och Stadsbyggnadsnämndens ordförande Thomas Ardenfors att vara på plats på den nya Maxrestaurangen för att klippa band. När det är klart kan sedan dörrarna äntligen öppnas och restaurangchef Andrea och hennes duktiga medarbetare välkomna alla hungriga Sollentunabor.

Precis som på alla Maxrestauranger i Sverige kommer restaurangen i Häggvik servera hamburgare gjorda på svenskt nötkött, kyckling och bacon. Önskas ett grönt alternativ går det att välja något från Greenfamiljen – Max nya vegetariska meny. Oavsett beställning så är alla rätter på menyn märkta med hur mycket CO2 de genererar. På så sätt kan gästerna enkelt vara med och påverka genom att välja produkter med mindre klimatpåverkan. I Max miljöarbete ingår också att alla klimatutsläpp, även de som skapats under byggnationen av den nya restaurangen i Häggvik, kompenseras till 100 procent genom trädplantering i Afrika.

Den nya Maxrestaurangen ligger på Emblavägen 2 i Sollentuna och kommer att hålla öppet mellan klockan 09-01, alla dagar i veckan.

Läs mer om Sollentuna kommuns anbudstävling