Nu öppnar restaurangen igen – i MAX regi

Stockholm 2019-02-06 10:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31)

Burgarutbudet i Västervik utökas när MAX öppnar i Sibyllas gamla lokaler. De tar över både lokal och personal och möter den efterfrågan som skapats efter Sibylla och McDonalds stängt ner. Restaurangen ligger vid handelsplatsen Ljungheden och är lättillgänglig för både bilister och Västervikbor.

- Det känns otroligt kul att få komma in i Västervik som är en stad med stor burgarkultur. Här finns en lokal kultstämning kring burgare – och det är något jag värderar högt, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers. Västervik har ju varit utan en stor burgarkedja ett tag, vi tror att MAX kommer fylla tomrummet perfekt.

MAX adderar ytterligare en dimension till den redan befintliga burgarkulturen som finns i Västervik, och MAX är här för att stanna. Innan drevs lokalen i annan regi – men av samma person. Västervikbon Sofia höll i spakarna innan uppköpet och för henne var det självklart att söka tjänsten som restaurangchef på MAX.

- Jag känner mig supertaggad för öppningen. Jag drev tidigare restaurangen i annan regi, och är så glad att jag och mina medarbetare får chansen att servera Västervik grönare burgare och dessutom en klimatpositiv meny, säger Sofia Papazoglou som är restaurangchef på MAX Västervik. Västervikborna har sett fram emot det här, och jag är stolt över att ha fått det här förtroendet.

Personalstyrkan som tillsammans med Sofia utgör cirka 40 personer är redo att välkomna hungriga gäster. Förutom att de kommer servera Sverige godaste burgare så har restaurangen också valt att ha öppettider som välkomnar gäster under fler tider på dygnet – på helgerna stänger restaurangen först kl 4 på morgonen.

Lokalen är designad efter det nya restaurangkoncept som MAX har tagit fram tillsammans med svenska arkitektbyrån Wingårdhs och har 85 sittplatser inomhus och 110 på uteserveringen. MAX har sedan 10 år tillbaka klimatkompenserat genom trädplantering, och sedan juni i år är hela MAX meny klimatpositiv, vilket innebär att alla burgare är klimatkompenserade till 110 procent.

Onsdagen den 6 februari kl 10 invigdes restaurangen med en öppningsceremoni. Richard och Christoffer Bergfors, koncernchef och vice koncernchef på MAX Burgers, var på plats på restaurangen tillsammans med Sverker Thorén, kommunfullmäktiges ordförande. Därefter öppnade restaurangchef Sofia Papazoglou tillsammans med personal upp dörrarna.

 

Fakta
Öppettider:
Söndag – torsdag: kl. 10 - 01
Fredag – lördag: kl. 10 - 04
Adress: Ljunghedsvägen 5, 593 62 Västervik

För mer information kontakta gärna:
Lovisa Haeger
lovisa.haeger@max.se                    
+46 (0) 705 88 95 03