Nu öppnar Max Hudiksvall/E4

Luleå 2015-04-21 10:30 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31)

Med start imorgon kan Hudiksvallsbor och förbipasserande resenärer njuta av Sveriges godaste burgare på nya Max Hudiksvall/E4. Etableringen blir Max 102:a i Sverige och innebär minst 40 lokala arbetstillfällen. Som på alla Maxrestauranger kommer endast svenskt nötkött, bacon och kyckling att serveras.

– Det känns roligt att kunna erbjuda Hudiksvallsborna Sveriges godaste hamburgare och samtidigt skapa nya arbetstillfällen, främst för unga. Hittills har vi anställt närmare 40 personer och det kan bli aktuellt att anställa fler, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Den nya Maxrestaurangen på Medskog har 108 sittplatser inne och en uteservering med plats för 84 gäster. Som tredje svenska restaurang kommer här också att finnas ett nytt beställningssystem som har tagits fram för att förenkla för gästen.

– För att hamburgarna ska blir riktigt goda lagar vi alltid på beställning. Med det nya beställningssystemet blir det smidigare för gästerna. Det är viktigt, inte minst för alla bilister på väg till fjällen, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Restaurangen kommer servera ett tiotal olika hamburgare, sallader och de populära Delifresh-måltiderna med hälsosamma alternativ. Alla hamburgare görs på svenskt nötkött, kyckling och bacon. Rätterna på menyn är märkta med hur mycket CO2 de genererar, så att gästerna enkelt kan vara med och påverka genom att välja produkter med mindre klimatpåverkan. I Max miljöarbete ingår också att alla klimatutsläpp, även de som skapats under byggnationen av den nya restaurangen i Hudiksvall, kompenseras till 100 procent genom trädplantering i Uganda. Öppettiderna kommer vara: söndag-torsdag-10-00, fredag-lördag 10-03.

På plats på invigningen den 22 april klockan 10 kommer, förutom personal, restaurangchef med flera, Max vd Richard Bergfors att vara. Kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam (S) kommer hjälpa till att klippa bandet. Restaurangen har adress Medskog Norra 2.