Nu är det dags för Hamburger-SM 2012

Luleå 2012-03-22 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Den första juni är det åter dags för Hamburger-SM. Är du amatörkocken som kommer ta hem äran och segern? Då är det hög tid att komponera den bästa burgaren och skicka in ditt recept till oss. Årets tema är Grand de Luxe och första pris är en resecheck till ett värde av 20.000 kr.
Det blir den sjätte upplagan av Hamburger-SM som igen tar plats i Kungsträdgården och på stora scenen. Med smaker som gruyéreost, pepparrot, salami och sparris har det varit tydligt att endast fantasin satt begräsningarna på de vinnande hamburgarna tidigare år. I år höjer vi ribban ytterligare.

· Målet med tävlingen är att finna en utsökt hamburgare. Hur detta uppnås är upp till varje enskild kock. Faller hamburgaren oss i smaken finns det en chans att den kommer med på vår meny, säger Richard Bergfors, VD på Max och ordförande i juryn för Hamburger-SM.

Årets tema är Grand de Luxe, vilket betyder saftigare kött med bättre kvalité hos oss på Max. Vad är Grand de Luxe för dig? Är det lite extra kärlek eller någon speciell ingrediens? Är höjden av lyx kanske något vegetariskt? Valet är helt och fullt i dina händer.

Så här gör du för att tävla:

Gå in på www.hamburger-sm.se och följ instruktionerna för att lämna ditt tävlingsbidrag. Tio finalister kommer att gå till semifinal och av dem går fem vidare till final. Finalen äger rum den första juni på Stora Scenen i Kungsträdgården i Stockholm under evenemanget Smaka på Stockholm. Första pris är en resecheck till ett värde av 20.000 kr.

Sista anmälningsdagen är 6:e maj.