Mumintrollen gästspelar hos Max under 2015

Luleå 2015-03-04 09:30 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) I år fyller Tove Janssons älskade figurer Mumintrollen 70 år. Max vill fira den folkkära familjen genom att ha Mumin som återkommande karaktär på leksakerna i barnmenyn under hela året. Tolv olika leksaker kommer följa med Maxboxen med start i början av mars. Först ut är dricksglas med fyra olika Muminmotiv. 

Den första boken om Muminfamiljen, ”Småtrollen och den stora översvämningen”, gavs ut 1945. Tove Janssons verk finns idag översatta till nästan 50 språk och har också hunnit bli tecknad serie, filmer, sånger och fått en egen temapark. Under året kommer Max att fira familjens jubileum genom att dela ut olika Muminleksaker tillsammans med barnens måltid Maxboxen. Man samarbetar också med Junibacken kring deras Muminutställning som öppnade i februari.

– Självklart vill vi på Max vara med och fira Mumin och vi hoppas att både föräldrar och våra yngre gäster uppskattar leksakerna. Tillsammans med Junibacken har vi även en tävling där första pris är en resa till Stockholm för hela familjen med övernattning och fritt inträde till Junibacken, berättar Carina Dyberg, Ansvarig marknadskommunikation på Max.

Muminleksakerna är speciellt framtagna för Max i enlighet med företagets högt ställda krav på de leksaker som delas ut på restaurangerna. Leksakerna ska vara antingen pedagogiska, uppmana till lek och aktiviteter eller vara till nytta. Den här gången har Max valt att ta fram dricksglas, plånbok, pussel, solskydd, bok med klistermärken, spel, badboll, kasta boll-lek, skolkit, matlåda, tallrik och mugg.

– Vi vill att verkligen att leksakerna ska komma till användning och inte vara något man slänger efter en kort tid. Max leksaker går i linje med vårt övriga miljö- och hållbarhetsarbete, säger Carina Dyberg.

Leksakerna kommer att finnas på alla Max-restauranger från och med den 5 mars.

För mer information, kontakta gärna:
Fredrika Fredmark, PR-ansvarig
fredrika.fredmark@max.se
Mobil: 0708-53 07 58