<span> <p><strong>Maxad försäljning under midsommar: Svenskarna äter hamburgare på väg till firandet</strong></p> </span>

Luleå 2014-06-19 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32)

Inför sommarens storhelg har Max fyllt sina kylar och trimmat sina kassor för att ta emot den stora anstormningen. Midsommarhelgen är de dagarna under året som Max sätter gäst- och kassarekord runt om på de knappt 100 restaurangerna runt i landet. Just idag ökar försäljningen med 50 procent.

Midsommarhelgen är en av de stora reshelgerna i Sverige. Hundratusentals svenskar beger sig ut på vägarna för att dansa runt midsommarstången på någon annan plats än hemmet. Väl på väg stannar många och äter lunch eller middag på någon av Max restauranger längs vägarna.

- Anstormningen av gäster under midsommarhelgen är stor på våra restauranger och då främst på våra restauranger längs de stora vägarna. Just idag ökar försäljningen med mer än 50 procent jämfört med en normaldag, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Dagen innan midsommarafton sätter Max kassarekord och serverar flest hamburgare under året. Även söndagen i midsommarhelgen säljer Max mer än en normaldag. Försäljningen är knappt 40 procent högre än en genomsnittsdag.

- När folk reser till och från sitt midsommarfirande så är hamburgare den perfekta vägmaten för hela familjen, vilket märks på antalet gäster. Vi har också märkt en tydlig försäljningsökning i samband med att momsen på mat sänkts och då vi sänkte våra priser. Nu har vi laddat upp inför midsommar med extra personal och välfyllda skafferier och kylar, fortsätter Richard Bergfors.