MAX veganmärker elva produkter på menyn och utökar det veganska utbudet

Stockholm 2019-03-06 08:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) I samband med MAX nästa kampanjlansering den 14 mars så går de också live med en veganmärkning. Märkningen ska underlätta för de som har en grön livsstil men också för den som vill vidga sina smakpreferenser.
- Vi vill göra det så enkelt som möjligt för våra gäster att göra medvetna val, det här är ytterligare ett steg i den riktningen. Vår resa från att testa falafelburgare för elva år sedan till idag där vi kan veganmärka hela elva produkter har varit otroligt spännande. Målet om att 50 % av våra sålda måltider ska vara annat än rött kött år 2022 känns närmre än någonsin säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Totalt är det elva produkter som veganmärks. I samband med märkningen kommer också vissa förändringar att genomföras.

- Vi har självklart inte förändrat den goda smaken på någon av våra måltider, men små förändringar har gjort stora framsteg för vårt veganska utbud. Crispy No Chicken serveras numera med vår egen äggfria majonnäs som standard, och blir därmed en helt vegansk måltid, berättar Jonas Mårtensson som är chefskock på MAX.

Märkningen görs i samarbete med oberoende organisationen Djurens Rätt som tillsammans med MAX har gått igenom ingredienser och tillagningsrutiner för att säkerställa veganmärkningen.

- Den gröna omställningen i restaurangbranschen är så viktig. Genom att använda veganmärkningen går MAX i bräschen för sin bransch, och vi måste våga för att vinna vissa gånger, säger Nathalie Söderström som är ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt. Det är inte bara konsumenter som bär ansvar, företag har en stor roll i arbetet till ett mer växtbaserat utbud.

Märkningen kommer finnas på menyer och produkter från och med den 14 mars 2019. Följande produkter/menyer kommer få märkningen:
BBQ Sandwich
Crispy Nuggets
Crispy No Chicken
Veggie Burger (Maxbox)
Dreamshake
Vegansk Lyxshake
Dippsåser: Sriracha-ketchup, BBQ, Sweet Mustard, MAX egen äggfria majonnäs samt Sweet & Sour.