Max VD vann norra deltävlingen av Entrepreneur of the Year

Luleå 2007-10-03 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33) Ernst & Young anordnar varje år tävlingen för att lyfta fram viktiga entreprenörer runt om i landet. Efter en första deltävling är det nu klart att Max VD Richard Bergfors representerar den norra regionen.
Juryns motivering lyder:
"Med stark framtidstro, ökande nationell expansion och påbörjad internationell lansering har Richard Bergfors kraftfullt vitaliserat ett ekonomiskt välskött familjebolag och intensifierat utmaningen av globala konkurrenter."

- Entreprenörskap är ett fundament för Sveriges fortsatta framgång som nation. Det är därför jag med stor tillfredsställelse kan konstatera att vi i år hade en mycket tuff konkurrens bland de nominerade. Utmärkelsen Entrepreneur of the Year ger en signal om att Richard Bergfors följer i andra framgångsrika entreprenörers fotspår som Ingvar Kamprad (IKEA) och Torsten Jansson (New Wave Group AB) säger Peter Öhman, ordförande i juryn för Entrepreneur of the Year i region Norr, och fortsätter:

- Årets vinnare har sållats ut ibland flera enastående företagare och det är en stor ära att få utnämna Richard Bergfors till Entrepreneur of the Year 2007 i region Norr. Richard är en stark och framgångsrik entreprenör som nu kommer att gå vidare till riksfinalen i Stockholm i november. Vinnaren där går sedan vidare till världsfinalen våren 2008, där han eller hon tillsammans med medtävlande från 40 andra länder tävlar om titeln World Entrepreneur of the Year.

Den 29 november koras vinnaren för Entrepreneur of the Year.