<span> <p><strong>Max utmanar kaffekedjorna med nytt kaffekoncept</strong></p> </span>

Luleå 2014-02-14 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32)

Max gör om hela sitt kaffesortiment och lanserar kaffe av hög kvalitet tillsammans med amerikanska Seattle’s Best Coffee, som ägs av Starbucks.

Från mitten av februari introduceras latte, cappuccino, espresso och bryggkaffe från USA:s ledande kaffeleverantör på menyn hos Max. Hela kaffesortimentet är Fairtrade-certifierat.

-Vi svenskar älskar den amerikanska kaffekulturen med ett rikt utbud av produkter. Seattle´s Best Coffee har en något lägre syra och är hårdare rostat, vilket passar bra för produkter som blandas med mjölk. Med vårt nya sortiment kan vi erbjuda riktigt gott kaffe som jag personligen tycker mäter sig med de ledande kaffekedjorna, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.

Max har under en längre tid sökt en partner som kan utmana de allra bästa på den svenska kaffemarknaden. Seattle´s Best Coffee motsvarar de förväntningar som har eftersträvats. Samarbetet med Max är dessutom företagets största satsning i Europa. I samband med det nya kaffet utökar Max även desserterna med Vanilla Donut och Chocolate chip cookie för att erbjuda en helhetsupplevelse med fikastunden.

-Vi vill bli ett attraktivt alternativ även för gäster som enbart vill ha en riktigt god fika- och kaffestund. I dagsläget ses vi mest som en hamburgerkedja där kaffet blir ett komplement efter måltiden, men med detta koncept är jag övertygad om att en ny målgrupp kan hitta till oss. Inte minst de som stannar till hos oss för ett gott kaffe på vägarna, säger Jonas Mårtensson.

Fakta om konceptet

Genom Seattle´s Best Coffee är brett med alltifrån vanligt bryggkaffe av hög kvalitet till fyllig espresso, krämig cappuccino och smaksatt latte. Alla maskiner byts ut för att erbjuda optimal temperatur på kaffe och mjölk vid tillagning. Alla kaffeprodukter är Fairtrade-certifierade. All personal utbildas för att kunna erbjuda en fikastund i absolut toppklass, och varje restaurang kommer att ha en specialutbildad person som restaurangens kaffeexpert.

Lanseringen startar i mitten av februari på utvalda restauranger. I slutet av april ska samtliga 96 restauranger runt om i landet ha gått över till Seattle’s Best Coffee. Lanseringen kommer att tillföra den svenska marknaden nya möjligheter för Sveriges kaffedrickare. Max målsättning är att både erbjuda sina befintliga kunder ett riktigt gott kaffe samtidigt som man utmanar övriga kaffekedjor med ett nytt koncept och sortiment.

Det nya kaffesortimentet

     
Latte  19 kr 22 kr 24 kr
Cappuccino 19 kr 22 kr 24 kr
Espresso  enkel 15 kr dubbel 18 kr  
Vanilla latte 24 kr 27 kr 29 kr
Caramel latte 24 kr 27 kr 29 kr
Iced vanilla latte 35 kr    
Iced caramel latte 35 kr    
Iced latte 35 kr