MAX uppfattas som branschbäst i hållbarhet enligt svenskarna – för fjortonde året i rad

2024-03-07 16:36 (Uppdaterad 2024-03-07 16:43)

MAX Burgers har för fjortonde året i rad blivit rankade som branschbäst i hållbarhet enligt svenskarna. Detta enligt Sustainable Brand Index, Europas största varumärkesstudie om hållbarhet. MAX hamnade återigen på toppen av listan i kategorin ”Restaurants, Cafés & Take Away”. Totalt är det med 432 varumärken på den svenska listan där MAX placerar sig som nummer 26 när svenskarna får ranka vilka varumärken de anser är mest hållbara.

MAX har länge haft fokus på hållbarhet, vilket har varit en prioritet sedan företaget grundades 1968.

- Jag är stolt över att MAX återigen har blivit rankade som branschbäst i hållbarhet och att svenskarna ser vad vi som företag gör. En viktig målsättning för MAX är att få fler företag att jobba med hållbarhet som en del av kärnverksamheten. MAX fortsätter hela tiden att öka sina ansträngningar för att vara en förebild inom hållbarhet och lönsamhet samtidigt. Det är så vi allra bäst inspirerar våra branschkollegor att ställa om, säger Kaj Török som är hållbarhetschef på MAX Burgers.

Rankingen visar hur varumärken uppfattas gällande hållbarhet. Definition av hållbarhet som används i undersökningen är de globala målen för hållbar utveckling; Sustainable Development Goals.

I Sverige har 29 000 respondenter intervjuats om 432 varumärken baserat på marknadsandelar inom sin bransch. Branschen ”Restaurants, Cafés & Take-Away” landar på plats 29 av totalt 36 branscher. Restaurangen som placerar sig nästbäst inom ”Restaurants, Cafés & Take-Away” hamnar på plats 109, att jämföras med MAX placering på 26:e plats.

Sustainable Brand Index är Europas största oberoende varumärkesstudie om hållbarhet. Studien har genomförts årligen sedan 2011. I 2024 års studie har ett riksrepresentativt urval av 29 000 svenskar i åldern 16–75 år intervjuats under perioden december 2023 – februari 2024. Totalt 432 varumärken i 36 branscher har bedömts utifrån hur de upplevs prestera inom de 17 globala hållbarhetsmålen.