MAX tar över ytterligare en Burger King-restaurang – öppnar vid Sergels torg

2021-07-06 06:06 (Uppdaterad 2021-07-06 07:00)

Den norrländska burgarkedjan MAX är inne i en expansiv fas och på kort tid har man tagit över tre före detta Burger King-restauranger. Nu står det klart att MAX övertar ytterligare en fjärde lokal för att slå upp portarna i de allra mest centrala delarna av Stockholm, på Sergels Torg. Planen är att kunna öppna så snart som möjligt.

Under det senaste året har MAX expanderat mycket och det är helt linje med kedjans strategi att ta marknadsandelar. Man letar hela tiden efter nya lägen som passar och förutom att bygga egna restauranger, tar man vara på befintliga byggnader där konkurrenter lagt ner.

- Vi är på tårna och för oss som vill växa är grundförutsättningarna bra i byggnader där branschkollegor lagt ner sin verksamhet eftersom proportionerna mellan kök och servering är ganska lika. Det snabbar på vår byggprocess när vi anpassar restaurangen efter vårt koncept, men det är generellt sett också bättre att ta över en befintlig byggnad än att upprätta en helt ny. I nuläget finns inget konkret datum för när vi drar igång med ombyggnationen, men planen är att öppna snarast, säger Richard Bergfors, koncernchef på MAX.

Senast förra vecka tog MAX över en före detta Burger King-restaurang och gemensamt för de nya MAX-restaurangerna är att de haft hög omsättning från öppningsdagen.

- De nya restaurangerna vi tagit över har startat väldigt bra, många gäster uppskattar vårt gröna utbud som länge varit unikt i vår bransch. Gästerna gillar vårt koncept och vi fortsätter växa genom att ta över intressanta lägen från våra konkurrenter. Samtidigt känns det bra att kunna skapa nya jobbtillfällen. Till restaurangen i Hallunda anställde vi 50 personer och till Vetlanda 40 personer. I snitt brukar varje ny MAX-restaurang skapa jobbtillfällen för omkring 40 nya medarbetare, säger Richard Bergfors.

I nuläget är MAX i färd med att planera för byggstart, därefter tittar man på ett datum när restaurangen förväntas vara färdig för att ta emot gäster. Bara i år har MAX öppnat fem nya restauranger i Sverige; Borlänge, Tumba, Vetlanda, Borås och Hallunda - och fler finns på schemat.