Max tar nästa steg mot en hållbar meny med mer kyckling och ny fisk

Luleå 2016-03-17 08:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) Efter succén med den vegetariska Green-familjen tar Max ytterligare steg mot en mer hållbar meny och höjer samtidigt ambitionsnivån. Idag lanseras Spicy Chicken, Max sjunde kycklingprodukt och den första Grand Deluxe-burgaren med kyckling, samt Creole fiskburgare med ekologisk lax och torsk. Hamburgerkedjans nya mål är att var tredje såld måltid ska vara något annat än rött kött år 2020.

Jag är oerhört stolt över att kunna presentera Spicy Chicken, det är en av Max bästa produkter någonsin och vår första stora burgare med kyckling. Och som alltid på Max är kycklingen svensk. Genom att lansera så här goda burgare med vitt kött gör vi det ännu enklare för våra gäster att välja klimatsmarta alternativ, säger Christoffer Bergfors, Max Sverigechef.

I januari i år femdubblade Max utbudet av vegetariska alternativ på menyn. Lanseringen av de nya burgarna med vitt kött är ytterligare steg mot en mer hållbar meny.

– När vi lanserade Green-familjen satte vi upp målet att var femte måltid som säljs ska vara något annat än rött kött år 2020. Våra gäster visade att det var ett alltför blygsamt mål som uppnåddes direkt i och med vegosuccén. Därför höjer vi ambitionen med ett nytt mål om att var tredje måltid ska vara vitt eller grönt kött, säger Christoffer Bergfors.

Den nya fiskburgaren, Creole fiskburgare, ersätter Max friterade fiskburgare.

– Många har efterfrågat en icke-friterad fiskburgare så nu lanserar vi en helt ny variant som vi hoppas att våra gäster uppskattar lika mycket som vi själva gör. Creole fiskburgare är dessutom gjord av ekologisk fisk, säger Christoffer Bergfors.

Creole fiskburgare består av ekologisk odlad lax och ekologisk krokfiskad torsk, blandad med persilja och vitlök till en ”havets Wallenbergare”. Burgaren serveras med briochebröd och Creoledressing. Till det kommer sallad, rödlök och färsk gurka för fräschör och krispighet.

Spicy Chicken är en 150 grams kycklingburgare gjord på svensk kycklingbröstfilé, panerad med cayenne och spansk peppar och krispigt friterad. Kycklingen har sällskap av tomat, sallad och majonnäs och omsluts av Max lyxiga briochebröd.

De nya burgarna lanseras den 17 mars på samtliga 109 restauranger i Sverige, Norge och Danmark.

Läs mer om Max gröna och vita alternativ här

Här kan du läsa mer om Max hållbarhetsarbete