MAX storsatsning i Botkyrka kommun fortsätter – öppnar ny restaurang i Hallunda

2021-06-23 08:00 (Uppdaterad 2021-06-23 08:00)

För andra gången under 2021 öppnar MAX ny restaurang i Botkyrka. Till restaurang nummer 139 som slår upp portarna i Hallunda har man 200 sittplatser och anställt 50 nya medarbetare från området. MAX har tagit vara på lokalerna där en amerikansk kollega valt att lägga ner sin verksamhet och rustat upp dem för att passa MAX välkända koncept – en strategi med miljömässiga fördelar.

Under 2021 har MAX bidragit till 100 nya jobbtillfällen i Botkyrka och succé-öppningen av restaurangen i Tumba i maj 2021 kompletteras nu med ytterligare en på andra sidan kommunen med 50 nyanställda medarbetare. Den nya restaurangen öppnar i lokalerna Burger King valt att lägga ner sin verksamhet. Att inte behöva upprätta en helt ny byggnad gör att byggnationen har mindre miljöpåverkan och man har renoverat och anpassat lokalerna efter MAX stilrena inredning med detaljer i trä och metall.

- Det finns fortfarande stark efterfrågan för våra burgare i Botkyrka och när det här läget dök upp var det självklart för oss att ta vara på det. Vi kunde dessutom återanvända en befintlig byggnad och det är generellt bättre från ett hållbarhetsperspektiv. Samtidigt bidrar vi till att fler kommer i arbete och det är viktigt, speciellt när klimatet på arbetsmarknaden varit tufft det senaste året, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX.

På plats för att erbjuda Hallundaborna och förbipasserande på E4 och E20 Sveriges godaste burgare, finns Linus Holmberg, restaurangchef på den nyöppnade MAX-restaurangen.

- Det är kul att vi fått möjligheten att växa tillsammans med Hallunda och utöka restaurangutbudet här i området med vår hållbara profil. Jag ser fram emot att leverera service i världsklass med mina nya kollegor och är övertygad om att våra goda burgare kommer falla Hallundaborna i smaken, säger Linus Holmberg.

Restaurangen ligger på Lusernvägen 2 i Norsborg och är öppen alla dagar mellan 10:00 och 02:00. Öppningsceremonin sker den 23 juni klockan 10:00 och leds av Christoffer Bergfors och Rickard Holm, vice koncernchef respektive Sverige- och Norgechef. På plats för att klippa bandet tillsammans med Christoffer och Rickard finns också restaurangchef Linus Holmberg och Ebba Östlin Kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka.