MAX stärker koncernledningen med Group CMO

2020-02-11 07:28 (Uppdaterad 2020-02-11 07:34)

MAX planerar för framtiden med en stark tillväxt på internationella marknader. Till koncernledningen har en ny tjänst som marknadsdirektör, Group CMO inrättats. Maria Ziv har rekryterats till tjänsten och börjar den 1 maj 2020.

- Vi är stolta över att välkomna Maria Ziv till MAX. Maria har en internationell och strategisk erfarenhet som stärker oss för att klara våra ambitiösa tillväxtmål. Hon har erfarenhet av att driva komplexa varumärkesportföljer och en tydlig värdegrund som kommer att matcha MAX unika kultur på ett bra sätt, säger Richard Bergfors, koncernchef och VD på MAX.

Maria Ziv har lång erfarenhet från ledande befattningar inom marknadsföring och kommunikation från bland annat Apple, Visit Sweden och Oriflame. För närvarande arbetar Maria som CMO för de nordiska länderna och Baltikum på If Skadeförsäkringar.

- MAX är ett älskat svenskt varumärke som ligger före sin tid med ett genuint fokus på kvalitet och hållbarhet. Jag ser speciellt fram emot att få använda min internationella erfarenhet av att lyfta det svenska som en styrka i MAX varumärkesarbete och internationella expansion, säger Maria Ziv. Jag ser också fram emot att få arbeta i en entreprenöriell miljö med tempo, höga ambitioner och snabba beslut.

För att stödja MAX långsiktiga utveckling och högt uppsatta tillväxtmål har MAX sedan ett år tillbaka en organisation med en koncernledning och två affärsområden; Sverige och Norge samt International och franchise.  I koncernledningen ingår Richard Bergfors, koncernchef/CEO, Christoffer Bergfors vice koncernchef, Claes Petersson, vice VD och Innovations- och utvecklingschef samt Olof Andersson, koncernfinanschef/Group CFO. Rollen som marknadsdirektör/Group CMO blir den sista pusselbiten på koncernnivå.  

- MAX kommer att växa snabbt i Polen, vi öppnar cirka tio restauranger bara i år, och vi fortsätter med en stabil expansionstakt i Sverige, Norge och även Danmark. I Sverige är vi ett välkänt och väl ansett varumärke, men vi vill öka vår kännedom och stärka vår position på andra marknader. Det arbetet rustar vi för med den nya rollen och med Marias kompetens, säger Richard Bergfors.

Kontakta press@max.se för mer information.