MAX stänger - räddar fotbollsfesten i Borås

Luleå 2008-06-05 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) MAX accepterar Borås kommuns förslag och håller stängt under matcherna - allt för att rädda fotbollsfesten. Stängningen innebär ett intäktsbortfall om cirka en halv miljon kronor för företaget. Trots det väljer MAX att avstå från all ersättning. Nu ligger bollen hos UEFA.
- Det viktigaste för MAX och Borås kommun är att U21-EM kan bli av. Vi är glada att MAX har gått med på att stänga för boråsarnas skull, säger Hans Forsman, Fritids- och turistchef i Borås Kommun.

Kravet som MAX gått med på är att hålla stängt tre timmar före match och till och med en timme efter match. Stängningen innebär ett intäktsbortfall om cirka en halv miljon kronor för företaget. Däremot tackar MAX nej till all ersättning och menar att det inte är kommun- invånarna som ska betala för UEFA:s krav.

- Detta har aldrig varit en ekonomisk fråga för oss, det är snarare en principsak att vi alltid ska hålla öppet. Men boråsarna kan vara lugna, vi kommer att ha öppet på en annan plats, säger Richard Bergfors, VD på MAX.

Bakgrunden till att MAX måste stänga igen under U21-EM är UEFA:s krav på en "Clean Arena". Detta innebär att huvudsponsorernas konkurrenter inte får bedriva någon verksamhet i eller i närheten av arenan. UEFA sponsras bland annat av McDonalds, Mastercard och Adidas.

Kontaktuppgifter Borås Kommun:

Hans Forsman
Fritids- och turistchef
0708-357387