<span> <p>Max slutar med pommes frites</p> </span>

Luleå 2014-04-01 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32)

Nej det är inget aprilskämt. Max slutar med pommes frites. Smak, kvalitet och ansvarstagande har sedan företagets start i Gällivare 1968 varit de viktigaste riktlinjerna.

Efter sju års produktutveckling lanserar Max något som man inte längre vill likställa med pommes frites. Därför tar man bort pommes frites från menyn och ersätter med nya Crispy fries – av noggrant utvald potatis som bas kryddat med portugisisk havssalt.

- Våra gäster ställer minst lika höga krav på vår pommes som våra hamburgare. Därför har jag i över sju år ätit tusentals varianter och kommit fram till att dessa nya motsvarar våra högt ställda krav. Naturliga råvaror är en självklarhet idag, varför jag personligen valt ut potatissorter av högsta kvalitet. Tack vare att skalet är kvar på potatisen i kombination med havssalt så framträds smaken naturligt, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.

Max arbetar ständigt med produktutveckling och 2007 anställdes Jonas Mårtensson som chefskock (tidigare anställd av hovet). Efter många inspirationsresor till världens hörn har han utvecklat Crispy fries. Från och med idag ersätts alltså de pommes frites som Max serverat sedan starten 1968.

Potatissmak i fokus

Crispy fries består av noggrant utvalda potatissorter, som skärs till med skalet kvar. Det portugisiska havssaltet ger en naturlig saltsmak, och den tunnare storleken ger en krispighet som håller länge.

- Det känns fantastiskt att vi äntligen har hittat rätt, jag har alltid letat efter de perfekta fritesen och nu kan jag med handen på hjärtat lova att det är världens godaste. Pommes frites är i min värld död. Naturliga råvaror är självklart för våra gäster, säger Richard Bergfors, VD på Max.