Max slår upp dörrarna i Skövde

Luleå 2007-03-29 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33) Norrländska hamburgerkedjan Max har de senaste åren expanderat snabbt. Idag finns det 51 restauranger runt om i Sverige från det nordligaste Boden till det sydligaste Ystad. Skövde står näst på tur och kontrakt för att börja bygga i det nya området Stallsiken har nyligen skrivits under. Restaurangen beräknas öppna under 2008 och kommer att innebära ca 40 nya arbetstillfällen.
- Stallsiken är ett spännande område, inom kort kommer flera av landets ledande butikskedjor att etablera sig där. Därför känns det extra roligt för Max att som första snabbmatskedja ge sig an området, säger Richard Bergfors, VD för Max Hamburgerrestauranger.

Restaurangen i Stallsiken kommer att innefatta ca 130 platser inomhus och ca 100 platser utomhus samt en Drive-In. Max satsning på råvaror av hög kvalitet, garanterat svenskt nötkött och svensk kyckling i kombination med nyckelhålsmärkta alternativ tror Richard Bergfors har varit viktiga ingredienser för Max framgångar. Och detta koncept kommer självklart att följa med till den nya restaurangen i Skövde.

- Det känns inspirerande att bevisa för Skövdeborna att det går att äta nyttig snabbmat. Då befolkningen i Skövde ökar samt att allt fler företag etablerar sig runt staden växer efterfrågan på nyttigare lunchalternativ som Max kan erbjuda, säger Richard Bergfors.

2006 var ett rekordår för Max med 20 % försäljningsökning, historiens näst bästa resultat samt flest nyöppningar med nio nya restauranger två av dessa var gamla McDonalds som togs över. Under 2007 beräknar Max öppna ytterligare tio restauranger.