MAX satsar på hyperlokal specialburgare – lanserar kräftburgare exklusiv för nyrenoverade Ullevi-restaurangen i Göteborg

Stockholm 2020-12-16 07:50 (Uppdaterad 2020-12-21 09:50)

MAX har med sin närvaro runtom i Sverige även en historia med flera lokala specialburgare. Nu är det dags för comeback när nyrenoverade restaurangen vid Ullevi i Göteborg får sin alldeles egna Göteburgare – med sesambröd, kräftröra med hetta, krämig cheddarost, avokado, tomat och lök. Burgaren serveras med kött men går att få med Delifresh Plant Beef.

MAX kontinuerliga arbete med innovation och smak för att möta ökad efterfrågan av burgare har inte varit ett undantag det här året. Det har delvis handlat om nya leveransmetoder där MAX var först ut att introducera bilservering – ett koncept där gästen, som beställer via MAX-appen, får beställningen utburen till bilen på angiven parkeringsplats utan att behöva gå in i restaurangen. Innovationsarbetet har också handlat om smak och där är Göteburgaren det senaste tillskottet på menyn i Ullevi, Göteborg.

- Vid första tanke kanske kräftor och hamburgare känns som en okonventionell kombination, men det är riktigt gott. Hela burgaren har lite Hot Creole-känsla, med avokado och kräftstjärtar som ger fin textur till smakupplevelsen. Smaken är salt, utan att kräftröran tar över och burgaren har tydliga inslag av chili utan att för den delen bli för stark. Göteburgaren har helt enkelt en väldigt välbalanserad smakbild, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX.

Smak och innovation är däremot inget nytt för MAX utan det har man jobbat med länge. Under 2020 har det MAX till exempel lanserat DeliVery Cheezy – en burgare speciellt framtagen för att passa vid avhämtning och Hemburgerlådan – ett gör-det-själv-kit för gäster som vill laga MAX-burgare hemma. Men även arbetet med smak och innovation på hyperlokal nivå sträcker sig långt tillbaka och riktiga stammisar kommer kanske ihåg klassiker som Buremålet – som serveras på MAX-restaurangen Krysset i Skellefteå eller Skrovmålet som tidigare serverades på restaurangerna i de norra delarna av landet.

- Redan 2006 introducerade vi förlagan till den nya burgaren, fast med västkustsallad, här i Göteborg under begränsad tid, så man skulle kunna säga att Göteburgaren är en uppdaterad variant. Specialburgare är ett sätt för MAX att tolka och lyfta ortens unika smakpreferenser och vi tittar hela tiden efter nya smakkoncept för andra städer. Det är viktigt för oss är att experimentera med smaker men när det kommer till lokala specialburgare måste det finnas tillgång till rätt råvaror och därför kan vi inte säga när och i vilken stad nästa lokala burgare kommer serveras. Man får helt enkelt hålla utkik, säger Jonas Mårtensson.

Göteburgaren gästspelar endast på restaurangen i Ullevi, Göteborg med start 16 december 2020.

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Filén, presskontakt, 073–8127821, Erik.Filen@max.se