Max prisas för vegoburgare

Luleå 2016-04-07 09:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) Max satsning på vegoburgare har utsetts till ”Årets insats inom hållbart varumärkesbyggande" i Sustainable Brand Index, Skandinaviens största varumärkesundersökning med fokus på hållbarhet. Max forsätter att vara det mest hållbara varumärket i restaurangbranschen.

– Vi är otroligt glada över den här utmärkelsen och ännu gladare över den succé som vegoburgarna har blivit. Green-familjen är Max mest framgångsrika lansering någonsin, både vad gäller uppmärksamhet och försäljning. Att vi skulle kunna få så många att välja vego var mer än vi hade vågat hoppats på, säger Christoffer Bergfors, Max Sverigechef.

De företag som nominerades har startat eller breddat specifika insatser inom hållbarhet. Förutom Max ”Green-familjen” var Coop nominerade med ”Ekoeffekten” och Carlsberg med "’Probably the Best Beer for the World”.

– När vi lanserade de nya gröna burgarna var målet att var femte måltid på Max ska vara något annat än rött kött år 2020. Våra gäster visade snabbt att det var ett alltför blygsamt mål. Nu har vi höjt ambitionen och satsar på att var tredje måltid ska vara vitt eller grönt kött. Vi vill fortsätta utmana både oss själva och branschen för att ständigt utvecklas och bli mer hållbara, säger Christoffer Bergfors.

Juryns motivering:  Max vinner för att de genom insatsen…

  • Vågat satsa stort på ett hållbart initiativ, i detta fall när det gäller att kunna erbjuda kunderna fem nya vegetariska alternativ på sin meny genom kampanjen ”Max Green-familjen”.
  • På ett bra sätt lyft fram hållbarhet på ett kreativt och positivt sätt. Den vegetariska satsningen fick väldigt bra genomslag i media och på sociala medier.
  • Max satsning gjorde konsumenterna överlyckliga och deras kampanj lyckades skapa stort engagemang.
  • Genom att våga satsa på vegetariska alternativ bidrar Max till att skapa förändring på riktigt inom snabbmatsbranschen som driver utvecklingen framåt.

    I den stora varumärkesundersökningen Sustainable Brand Index, som listar Sveriges mest hållbara varumärken, utsågs Max för sjätte året i rad till det mest hållbara varumärket i restaurangbranschen. I undersökningen är de tillfrågade ett riksrepresentativt urval av 10 500 konsumenter som har tyckt till om hur de 265 största varumärkena i Sverige presterar inom miljöansvar och socialt ansvarstagande. Inom samtliga branscher hamnar Max på plats 21 av 265 med en ökning i poäng från förra året.

Läs mer om Sustainable Brand Index här

Läs gärna mer om Max Green-familj här och mer om vårt hållbarhetsarbete här