Max öppnar restaurang på Landvetter

Luleå 2014-10-17 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) Det svenska familjeföretaget Max öppnar i februari upp en restaurang på Göteborg Landvetter Airport. Flygresenärer kommer erbjudas Max hamburgare gjorda på svenskt nötkött samt svensk kyckling och bacon. Öppningen sker i samarbete med SSP som kommer stå för restaurangens drift. Det är den tredje restaurangen på drygt ett år som Max öppnar i Göteborgsområdet.

– Vi är jätteglada över att tillsammans med SSP öppna upp en Max-restaurang på Landvetter. Vi satsar på Göteborgsområdet eftersom som vi vet att många gäster där uppskattar våra hamburgare. Landvetter är en milstolpe för oss, säger Richard Bergfors, VD på Max.

SSP är ett ledande restaurangföretag inom resemiljöer med verksamheter på såväl flygplatser som tågstationer. Nu ska SSP driva Max nya restaurang på Landvetter och arbetet med att hitta de allra vassaste medarbetarna har precis börjat. Ca 50 personer varav flera chefer behöver anställas.

– Det känns oerhört roligt att vi får möjlighet att öppna upp en Max-restaurang på Landvetter. Vi vill alltid erbjuda de bästa mat- och dryckesupplevelserna för våra gäster. Med Max kan vi erbjuda snabbmat med hög kvalitet av svenska råvaror, säger Lars Edengréen, VD på SSP.

– Bra kvalitet, service och ett brett utbud är vad vi vill ge våra resenärer på Landvetter. Därför är det jättekul att få välkomna Max till flygplatsen. Att få hit en svensk snabbmatskedja med tydlig miljöprofil är ytterligare ett plus, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Tidigare i år öppnade Max en restaurang vid Bäckebol och med den nya restaurangen på Landvetter kommer det från och med februari att finnas fem Max-restauranger i Göteborgsområdet.