Max öppnar restaurang nr två i Lund

Luleå 2007-10-22 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33) Max är den kedja som expanderar snabbast på svenska snabbmatsmarkanden. I Skåne har expansionen varit särskilt framgångsrik och i synnerhet Lund. Därför öppnas inom kort restaurang nr två i just Lund, denna gång vid det välrenommerade varuhuset Nova Lund. Etableringen innebär minst 50 nya arbetstillfällen.
- Skåne är en region vi planerar att växa enormt i de närmaste åren. Vår befintliga restaurang i Lund har varit en riktigt lyckad satsning varför vi nu öppnar den andra, säger Richard Bergfors, VD på max Hamburgerrestauranger AB.

Restaurangen kommer att ligga centralt vid det omtalade varuhuset Nova Lund, vägg i vägg med butiker och andra restauranger. Totalt kommer det att erbjudas 130 sittplatser inne och 90 platser ute samt Drive-In och lekplats för barn. Etableringen innebär minst 50 nya arbets- tillfällen varav tre chefer. Den stora efterfrågan på en ännu en Max- restaurang i Lund är bland annat med anledning av det nyttiga utbudet samt den stora valfriheten Max erbjuder sina gäster.

- Ja, vi märker att de södra regionerna är storkonsumenter av våra nyttiga produkter, såsom GI-burgaren och Max Slim. Dessutom uppskattas vår valfrihet, t ex att du kan välja vilket bröd du vill till din hamburgare eller vilket tillbehör du vill till ditt mål, säger Richard Bergfors.

2006 var ett rekordår för Max med 20 % försäljningsökning, historiens näst bästa resultat samt flest nyöppningar med nio nya restauranger ? två av dessa var gamla McDonalds som togs över. Under 2007 beräknas totalt tio nya restauranger öppnas. Den nya Max- restaurangen i Lund blir den åttonde i Skåne.