Max öppnar på terminal 5, Arlanda

Luleå 2011-12-19 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Max fortsätter växa på Arlanda. I början av februari öppnar man upp vid ankomsthallen på terminal 5. Samarbetet sker, liksom restaurangen på terminal 4, med franchisetagaren HMS HOST. Denna gång blir det ett nytt expresskoncept.
- Det känns jättebra att öppna upp på Arlanda igen, det är en fantastisk atmosfär och en stor möjlighet för personer från världens hörn att upptäcka våra goda hamburgare, säger Richard Bergfors, VD på Max.

Restaurangen ska ligga i anslutning till ankomsthallen på terminal 5 och blir av en ny design med ett expresskoncept. Franchisetagaren HMS Host har i anställt 30 nya medarbetare till starten i början av februari.

- Vår första etablering av Max på Arlanda har varit mycket lyckad och det är med glädje vi nu äntligen får slå upp dörrarna till vår andra restaurang. Vi har rekryterat ett riktigt bra team medarbetare som ska se till att vi blir ett bra komplement på terminalen, säger Angela Larzon, General Manager på HMS HOST.

Med Max kommande utlandsetableringar blir terminal 5 ett sätt för resenärer från världens alla hörn att kunna äta Sveriges godaste hamburgare. Under 2012 uppskattas drygt 19 miljoner personer passera terminal 5. Max restaurang på terminal 4 öppnade 2007 och är idag den enda restaurangen hittills i Sverige som bedrevs genom franchise. Den stora efterfrågan av klimatsmarta alternativ ses som en viktig anledning för att expandera vidare.