Max öppnar i Halmstad - anställer 60 personer

Luleå 2005-12-07 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33) Norrländska hamburgerkedjan Max har de senaste åren expanderat snabbt i södra Sverige. På tre år har man öppnat 10 nya restauranger. Men hittills har Halmstad varit en vit fläck på kartan. Nu startar Max bygget av en ny restaurang i Halmstad och tänker anställa 60 personer. Restaurangen byggs vid Eurostop.
Restaurangen i Halmstad beräknas vara klar att öppna i månadsskiftet mars/april. Max köpte tomten redan 2002 men först nu är allt klart för en etablering i Halmstad.

- Halmstad är extra intressant tack vare sina studenter och turister. Dessutom är Halmstad lite utav ett trendcenter i västra Sverige. Därför tror vi att det är viktigt att etablera oss här, säger Richard Bergfors, vd på Max Hamburgerrestauranger.

Just nu pågår rekryteringen till restaurangen i Halmstad i samarbete med Arbetsförmedlingen. Restaurangchef är rekryterad och totalt räknar Max med att anställa cirka 60 personer i Halmstad.

30 nya restauranger innan 2008

Förutom Halmstad kommer Max inom kort att öppna i Linköping och därefter i Göteborg. Sedan skall expansionen fortsätta med ytterligare 27 restauranger innan slutet av 2008. Expansionen finansieras av Max huvudägare, familjen Bergfors tillsammans med långfristiga lån från Handelsbanken.

Förra året hade Max en omsättning på 482 miljoner kronor och gjorde en vinst på 40 miljoner. 2005 har startat ännu bättre för Max och man räknar med att öka omsättningen med drygt 20 procent i år. De senaste åren har Max gått klart bättre än sina konkurrenter. Förklaringen ligger bland annat i att man tidigt tog intryck av hälsodebatten och har gått längst i att göra menyn nyttigare. Max har flest alternativ till pommes frites, flest nyckelhålsmärkta menyer samt har minskat på fetthalten i hela det ordinarie sortimentet.