Max öppnar i Göteborg - planerar sex restauranger

Luleå 2005-11-08 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33) Norrländska hamburgerkedjan har de senaste åren expanderat snabbt i södra Sverige. På tre år har man öppnat 10 nya restauranger. Men hittills har Göteborg varit en vit fläck på kartan. Nu tänker familjeföretaget öppna sex restauranger inom tre år i Göteborg och vill anställa 300 personer. Först ut blir en restaurang i Partille som öppnar i april och där rekrytering av 40 anställda påbörjats.
Restaurangen i Partille öppnar i april. Max vill öppna sex nya restauranger inom tre år i Göteborg och letar aktivt efter attraktiva tomter och centrala lägen i regionen.

- Göteborg är en intressant marknad och det finns redan väldigt många hamburgerrestauranger, men vår erfarenhet är att många väljer oss när de får möjlighet. Dessutom är det många som ringt till oss och frågat när vi ska öppna i Göteborg, säger Richard Bergfors, vd på Max Hamburgerrestauranger.

Just nu pågår rekrytering till restaurangen i Partille och Max söker de bästa cheferna i branschen för expansionen i Göteborg. Totalt räknar Max med att anställa 300 personer i regionen.

30 nya restauranger innan 2008

Max är förutom Göteborg beredda att öppna i Åre och Uppsala inom kort. Näst på tur står även Linköping och Halmstad. Sedan skall expansionen fortsätta med ytterligare 26 restauranger innan slutet av 2008. Expansionen finansieras av Max huvudägare, familjen Bergfors tillsammans med långfristiga lån från Handelsbanken.

Förra året hade Max en omsättning på 482 miljoner kronor och gjorde en vinst på 40 miljoner. 2005 har startat ännu bättre för Max och man räknar med att öka omsättningen med drygt 20 procent i år. De senaste åren har Max gått klart bättre än sina konkurrenter. Förklaringen ligger i att man tidigt tog intryck av hälsodebatten och har gått längst i att göra menyn nyttigare. Bland annat har man flest alternativ till pommes frites, man har flest nyckelhålsmärkta menyer och har minskat på fetthalten hela det ordinarie sortimentet.