Max öppnar 100:e restaurangen på Lidingö

Luleå 2015-01-27 10:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33)

Imorgon onsdag, den 28 januari, öppnar Max sin 100:e restaurang på Lidingö – på samma plats som grundaren Curt Bergfors en gång fick idén till hamburgerkedjan. Med öppningen på Lidingö fortsätter Max att stärka sin position och växa i Stockholmsområdet. Som på alla Max-restauranger kommer endast svenskt nötkött, bacon och kyckling att serveras här.

Max var den hamburgerkedja som tidigare vann Lidingö stads markanvisningstävling. Imorgon slår Max nya restaurang upp portarna och blir därmed öns första riktiga hamburgerrestaurang. I tävlingen fanns en rad bedömningskriterier med bland annat höga krav på byggnadens utformning och att skapa en attraktiv mötesplats med god tillgänglighet. Enligt Lidingö stad var också Max miljösatsning vägledande för valet.

- Vi är jätteglada att Lidingö stad valde oss framför våra konkurrenter och att det nu är dags för öppning. Vi ser fram emot att skapa fler arbetstillfällen för främst unga och att även kunna erbjuda Lidingöborna Sveriges godaste hamburgare, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Brödernas pappa och Max grundare, Curt Bergfors, var också Lidingöbo en gång i tiden. Innan den första grillkiosken öppnade i Gällivare 1968 arbetade Curt som brevbärare och var i perioder utlånad till postdistriktet Lidingö. Mellan passen arbetade han extra på den smått legendariska Prestogrillen. Här föddes också idén om att göra hamburgare på ett nytt sätt, med fokus på kvalitet och svenska råvaror.

- Våra föräldrar startade Max för över 45 år sedan och det är otroligt roligt att vi nu öppnar vår 100:e restaurang. Att det blir på just Lidingö där Max historia på ett sätt tog sin början är faktiskt inte planerat, men såklart extra roligt, säger Richard Bergfors.

Restaurangen på Lidingö ligger utmed Södra Kungsvägen och har förutom 97 sittplatser inomhus även en uteservering med plats för 72 gäster och Drive-in. Här kommer även finnas ett nytt beställningssystem som har tagits fram för att förenkla för gästen. Restaurangen håller öppet 10-24, alla dagar i veckan. Öppningen genererar totalt 28 nya arbetstillfällen.