Max och Wingårdhs skapar framtidens hamburgerrestauranger

Luleå 2015-04-13 11:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31)

Hur ser framtidens hamburgerrestauranger ut? Med ambitionen att skapa ett nytt koncept som går som en röd tråd i allt från skyltning till fysisk miljö genomförde Max nyligen en arkitekttävling. Resultatet blev att Wingårdhs arkitektkontor och Max har påbörjat ett samarbete. Det första gemensamma projektet väntas stå klart nästa vinter. 

Max genomförde nyligen en tävling för att hitta en långsiktig samarbetspartner för att utveckla ett helt nytt koncept för Max restauranger. Syftet med konceptet är att motsvara Max höga ambitionsnivå och förmedla bilden av kvalitet och omsorg inom såväl mat som miljö. Resultatet av tävlingen blev att Max och Wingårdhs arkitektkontor nu har inlett ett samarbete.

– Det finns kopplingar mellan god mat och god arkitektur, och vi är väldigt glada åt att Max inser detta, säger Gert Wingårdh.

Max har idag 101 restauranger i Sverige, samt även några restauranger i Norge, Danmark, Dubai och Abu Dhabi, och räknar med att etablera 6-8 restauranger per år framåt.

– Vi är imponerade av projekt som Wingårdhs har gjort tidigare och av den kreativitet de visade i sina förslag. De har ett erfaret team med bred kompetens. Nu kommer vi gemensamt arbeta fram ett koncept som matchar vad Max står för: enkelhet för gästen, kärlek till bra mat, ansvar och hållbarhet. Vårt mål är att bli ledande inom design i snabbmatsbranschen, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Med fem Kasper Salinpris är Wingårdhs Sveriges mest premierade arkitektkontor. Till deras aktuella projekt hör Liljevalchs konsthall och ombyggnaden av Nationalmuseum, båda i Stockholm samt ett nyss färdigställt besökscentrum i Stora Sjöfallets nationalpark.

För mer information kontakta gärna:

Fredrika Fredmark, PR-ansvarig på Max
0708-53 07 58, fredrika.fredmark@max.se

Leila Atlassi, Arkitekt på Wingårdhs
0725‐19 60 22, leila.atlassi@wingardhs.se