MAX och Way Out West – det mest klimatpositiva samarbetet någonsin

Stockholm 2018-08-03 11:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31)

Nästa vecka startar tolfte upplagan av Way Out West – den numera klimatpositiva stadsfestivalen. MAX finns på plats i år igen, nu med en utökad meny på flera nivåer – förutom fler gröna måltider på menyn kommer festivalbesökarna få chansen att avnjuta en 100 % växtbaserad shake – Lyxshake Vegan.

MAX gick ut med nyheten om att de blir klimatpositiva den 14 juni i år. Nu tillkännager Way Out West att de också blir klimatpositiva från och med i år.

- Vi har sedan vi startade Way Out West arbetat med hållbarhet. Våra samarbetspartners är inte slumpmässigt utvalda, vi vill att de vi samarbetar med har samma värderingar vi har. När MAX gick ut med att de var klimatpositiva blev vi positivt överraskade, och väldigt inspirerade att än mer utveckla våra initiativ. berättar Patrick Fredriksson, grundare och festivalansvarig på Luger. Det känns riktigt bra att vi numera kan kalla oss klimatpositiva.

Redan från samarbetets start har MAX visat att det går att kombinera nöje med nytta genom att välja bort rött kött från menyn utan att tumma på smak eller kvalitet. I år tar man det flera steg längre genom att erbjuda ännu fler gröna alternativ med den utökade Green-familjen samt en helt växtbaserad Lyxshake i smakerna jordgubb och blåbär. Lyxshake vegan har testats på MAX Hötorget i Stockholm sedan i maj, något som fått gäster att vallfärda dit.

- Först och främst vill vi gratulera Way Out West till valet att bli klimatpositiva. Sedan känns det fantastiskt att komma till Way Out West i år igen med den största, godaste och grönaste menyn en burgarkedja kan erbjuda, som dessutom är klimatpositiv, berättar Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX Burgers. Även den mest hängivna besökaren kan äta lunch och middag under festivalens alla dagar utan att behöva beställa samma burgare två gånger.

I år kommer man som besökare kunna hänga med MAX på flera sätt. Vårens quiz-succé Prime Time sponsras av MAX inför och under festivalen, två avsnitt kommer sändas live från restaurangen i Slottsskogen – varje dag . Man kommer dessutom kunna se Emil Persson spela in sin podd Fördomspodden live på MAX restaurang i Slottsskogen.

KLIMATPOSITIV MENY UNDER WAY OUT WEST 2018
Way out Halloumi
Crispy No Chicken
Chili ’n’ Cheese
BBQ Sandwich
Crispy Nuggets
Halloumiburgare
Grand Deluxe Umami Halloumi
Lyxshake Vegan – blåbär/jordgubb