Max och Kronfågels kycklingburgare får utmärkelse

Luleå 2015-01-23 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33)

Max och Kronfågels Delifresh kycklingburgare har fått utmärkelsen ”Årets MåBra-val 2014”, av Sveriges största hälsotidning, Må Bra. Kycklingburgarna vann på sin höga proteinhalt och samtidigt låga nivå kolhydrater.

Max och Kronfågel, två starka varumärken inom den svenska livsmedelsbranschen, ligger bakom framgången med Delifresh kycklingburgare. Båda företagen är förknippade med hög kvalitet, god smak och svenskt ursprung när det gäller råvarorna.

Tanken bakom samarbetet mellan de två företagen var att ge konsumenterna möjlighet att på ett snabbt och enkelt sätt kunna tillaga goda kycklingmåltider hemma, och att de fortfarande skulle smaka lika gott som på Max restauranger. Resultatet blev tre olika produkter baserade på svensk kycklingfilé och kycklinglårfilé; Crispy kycklingburgare, Kycklingnuggets och Delifresh kycklingburgare.

– Delifresh kycklingburgare är en jättebra produkt som vi är otroligt stolta över. Den består av hel svensk kycklinglårfilé och är färdiggrillad vilket gör den snabb att tillaga, vare sig man vill steka, grilla eller värma i ugnen. Funkar dessutom lika bra i en hamburgare som i en god sallad. Perfekt om du har lite tid och ändå vill äta god, nyttig och bra mat, säger Jonas Mårtensson, Max chefskock.

Att Delifresh kycklingburgaren nu fått utmärkelsen ”Årets MåBra-val 2014”, tillsammans med andra matprodukter som är bra ur hälsosynpunkt, är naturligtvis extra glädjande.

– Utmärkelsen visar att lanseringen av våra kycklingprodukter ligger rätt i tiden och att det är viktigt att enkelt kunna laga både god och hälsosam mat hemma. Det är svensk kyckling och man kan lita på att man får bra mat, säger Annicka Hultin, produktchef på Kronfågel.

Samtliga vinnande produkter presenteras i första numret av MåBra 2015, tillsammans med kriterierna. Såhär motiverar tidningens jury varför de valde Max Delifresh kycklingburgare:

  • Kycklingburgare gjorda av svensk kycklinglårfilé. 
  • Ett utmärkt och snabblagat val som gillas av hela familjen. 
  • Mättande och saftiga biffar som tack vare att de är gjorda på helt kött har en hög proteinhalt och lite kolhydrater.

Delifresh kycklingburgare finns tillsammans med de övriga kycklingprodukterna hos samtliga kedjor inom dagligvaruhandeln och kostar ca 45 kr.

För frågor om produkterna, vänligen kontakta Kronfågel: Annicka Hultin, produktchef annicka.hultin@kronfagel.se mobil: 0722 41 42 04

Kontakt på Max: Louise Leo, PR-ansvarig louise.leo@jmw.se mobil: 0708-21 80 08