Max och Kronfågel i nytt butikskoncept

Luleå 2014-09-08 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) De välkända varumärkena Max och Kronfågel inleder ett samarbete i frysdisken. I dag rullar ett nytt, svenskt butikskoncept bestående av två olika kycklingburgare och en kycklingnugget ut i handeln. Den ökade efterfrågan av kycklingbaserade produkter i kombination med att fler varumärken från restaurangbranschen bryter mark i butikshyllorna, banar väg för framgång.

– Våra kycklingprodukter har alltid varit populära och därför känns det extra roligt att erbjuda våra gäster möjlighet att köpa hem våra kycklingburgare eller nuggets. Jag har själv deltagit i produktutvecklingen där smak, kvalitet och fin svensk råvara varit ledorden för oss genom hela arbetet, säger Christoffer Bergfors, vVD på Max.

Att kycklingkonsumtionen ökar råder det ingen tvekan om. Hälsa och miljö är två faktorer som driver utvecklingen. Produkterna och recepten består av kycklingfilé samt kycklinglårfilé och är framtagna av Max produktutvecklingsgrupp tillsammans med Kronfågel. Kronfågel levererar även kycklingprodukterna till Max-restauranger.

– Max och Kronfågel är två starka varumärken som förknippas med hög kvalitet, god smak och svenskt ursprung på sina råvaror. Tack vare vårt samarbete erbjuder vi konsumenten smarta måltidslösningar som smakar lika gott som på MAX-restaurangen, är enkla att tillaga och med ett garanterat högkvalitativt, svenskt kycklingkött. Lanseringen i butik ligger helt rätt i tiden, säger Annicka Hultin, produktchef på Kronfågel.

Samtliga kedjor inom dagligvaruhandeln har tagit in nyheterna:

Kyckling nuggets består av kycklingfilé och är en familjefavorit. Den har en tunn och frasig panering som förhöjer kycklingsmaken och gör den extra saftig. Nuggets smakar bäst om de friteras i olja, med det går också bra att steka dem i lite olja eller tillaga i ugn. Förpackningen innehåller 20 nuggets, cirkapris på 44,90 kronor. Produkten fick högsta betyg, 5, av tidningen Allt om Mat, nr 13 2014.

Crispy kycklingburgare är en panerad burgare som består av kycklingfilé med en tunn och frasig panering runt om som blir både krispig och saftig. Den här burgaren blir godast om den friteras i olja, men den kan också stekas i olja eller tillagas i ugn. Förpackningen innehåller 4 burgare, cirkapris på 44,90 kronor. Allt om Mat gav produkten betyg 4 av 5.

Delifresh kycklingburgare är en burgare bestående av 98 procent kycklinglårfilé som ger en saftig och mör burgare. Den är nyckelhålsmärkt och går utmärkt att grilla eller steka. Förpackningen innehåller 4 burgare, cirkapris på 44,90 kronor. Allt om Mat gav produkten betyg 4 av 5.

Läs mer på kronfagel.se

För frågor om produkterna och bilder vänligen kontakta:
Annicka Hultin, produktchef Kronfågel
annicka.hultin@scandistandard.com
mobil: 0722 41 42 04

Alexandra William-Olsson, PR-ansvarig Max
alexandra.william-olsson@max.se
mobil: 070-656 00 69