MAX meny växer med ny innovation Lanserar växtbaserade burgaren Delifresh Plant Beef

Luleå 2019-05-23 07:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31)

Lanserar växtbaserade burgaren Delifresh Plant Beef. Den 23 maj lanserar MAX en egenutvecklad burgare som ser ut och smakar som kött men är gjord på växtbaserat protein: Delifresh Plant Beef. Nyheten, som serveras på samtliga nordiska restauranger, är en unik svensk innovation som utvecklats under ledning av chefskock Jonas Mårtensson. Initiativet är ett stort steg framåt i MAX arbete med att minska sin klimatpåverkan – utan att backa på smak och kvalité.

 

MAX har som mål att 50 % av sålda måltider år 2022 ska vara annat än rött kött, och till dags dato ligger försäljningen på närmare 40 %. Nu växlar burgarkedjan upp såväl meny som hållbarhetsarbete ytterligare i och med lanseringen av Delifresh Plant Beef, en växtbaserad burgare som lanseras på samtliga restauranger i Sverige, Norge och Danmark.

- Jag har provat alla kända produkter världen över i den här kategorin, MAX Delifresh Plant Beef är best in class. Framtidens protein är på gång, och det bästa är framtaget här i Sverige av oss. Vårt mål är att alla köttätare ska känna att de fortfarande kan äta en grymt god ”köttburgare” utan att det faktiskt är kött, säger Claes Petersson, vice VD/Innovations- och utvecklingschef på MAX Burgers som nyligen flyttade tillbaka till Sverige efter tolv år i USA.

Med Delifresh Plant Beef erbjuder MAX såväl inbitna köttälskare som gäster som föredrar en växtbaserad kost ett välsmakande och mättande proteinalternativ till kött, med skillnaden att den växtbaserade burgaren har ett mycket lägre klimatavtryck. Arbetet med att ta fram en ”köttburgare utan kött” började ta fart för tre och ett halvt år sedan. Sedan dess har man lanserat måltider i samma kategori som Crispy No Chicken och Crispy Nuggets – veganska alternativ som smakar kyckling. Chefskocken Jonas vill inte stanna där:

- Arbetet med att kunna erbjuda våra gäster ett växtbaserat köttsubstitut inleddes i samband med att vi lanserade första delen av Green-familjen i januari 2016, berättar Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers. Vi påbörjade jakten efter ett alternativ som skulle passa för MAX meny, men märkte snart att ingen av produkterna uppfyllde våra hårda krav på riktigt god smak. Därför bestämde vi oss för att utveckla en egen växtbaserad burgare för köttälskare – nu är vi äntligen i mål.

Från och med den 23 maj kommer man kunna äta Delifresh Plant Beef burgaren på alla Grand Deluxe-alternativ genom att helt enkelt byta ut nötköttsburgaren.  Även kampanjburgaren Spicy Avocado som gör comeback på menyn under sommaren kommer att finnas i fyra varianter; svenskt nötkött, svensk kyckling, halloumi eller med vårt nya växtbaserade kött Delifresh Plant beef.

Information:
Delifresh Plant Beef finns som alternativ till MAX alla Grand Deluxe-burgare, där gästen kan välja att byta ut proteinet till det växtbaserade alternativet istället. Dessutom lanseras en egen burgare: Delifresh Plant Beef Signature.

Delifresh Plant Beef är helt växtbaserad och innehåller bland annat texturerat soja- och veteprotein och är framtagen och producerad i Sverige.

För mer information, intervjumöjligheter och bilder, vänligen kontakta:
Lovisa Haeger
lovisa.haeger@max.se
Telefon: 0705 88 95 03