Max mångfaldsarbete belönas med Visa Vägen-priset

Luleå 2013-11-21 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Max Hamburgerrestaurangers hållbarhetschef Pär Larshans tilldelas Samhalls CSR-pris Visa Vägen som Årets Eldsjäl. Priset delas årligen ut till arbetsgivare och eldsjälar som arbetar för att hjälpa personer med funktionsnedsättning att ta sig in på arbetsmarknaden
Visa Vägen-priset syftar till att uppmärksamma de som har gjort betydande insatser för att öka mångfalden i arbetslivet genom att verka för personer med funktionsnedsättning. Max Hamburgerrestaurangers hållbarhetschef Pär Larshans belönades med priset som Årets Eldsjäl för det aktiva arbetet som görs för att verka mot de fördomar som funktionsnedsättningar förknippas med. Max har sedan 2003 samarbetat med Samhall för att anställa personal med funktionsnedsättningar på samtliga restauranger.


– Det känns otroligt hedrande att få ta emot Visa Vägen-priset för Max arbete med att skapa en större mångfald på arbetsmarknaden. Vi tror att attitydförändringar är avgörande och fokuserar på vad varje person kan göra istället för vad de inte kan göra, säger Pär Larshans, hållbarhetschef på Max Hamburgerrestauranger.


Juryns motivering: Som hållbarhetschef hos Max Hamburgerrestauranger har Pär Larshans gjort fantastiska insatser för att öka mångfalden i arbetslivet och visa på vägar till arbetslivet för personer med funktionsnedsättning. Pär är en visionär, vägvisare och nytänkare inte bara inom Max utan också som inspiratör och förebild för andra företag och arbetsgivare både i Sverige och i internationella sammanhang. Vinnarna utsågs den 20 november i samband med ett hållbarhetsseminarium i Stockholm.

Totalt var 150 företag och eldsjälar från hela landet nominerade. Den fristående juryn består av Mats Agurén, senior advisor Quattroporte (juryns ordförande), Kenneth Bengtsson, tidigare ordförande Svenskt Näringsliv, Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande LO, Eva Nordmark, ordförande TCO, Eva Hansdotter, senior vice president Group People and Business Excellence SKF, Peje Emilsson, ordförande Stockholms Handelskammare samt Mats Eliasson, marknadsdirektör Samhall.