Max lanserar ytterligare klimatsmart burgare: Pepper Jack Chicken

Luleå 2016-08-18 08:30 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31)

Nu gör den efterlängtade Grand Deluxe Pepper Jack åter ett gästspel på Max meny. Den här gången sker det tillsammans med ett mer klimatsmart kycklingalternativ: Pepper Jack Chicken. Som alltid på Max är kycklingen och köttet 100 procent svenskt. 

– Pepper Jack ‘n’ Bacon är en klassisk kampanjburgare som är väldigt uppskattad av våra gäster. Vi är stolta över att nu kunna erbjuda ett lika smakrikt kycklingalternativ för den som föredrar vitt kött och utan bacon, säger Christoffer Bergfors, Sverigechef på Max.

Grand Deluxe Pepper Jack är gjorda på svenskt kött respektive svensk kyckling med ett lager av krämig Pepper Jack-ost och Creoledressing. Osten är stark, men inte för stark. Burgarna serveras i Max Friscobröd. Som namnet antyder innehåller den klassiska varianten Pepper Jack ‘n’ Bacon också bacon, även den svensk. 

– För oss är det självklart att välja svenskt kött och kyckling. Svenskt kött håller hög kvalitet, vi har världens mest omfattande djurskyddslag och lägst antibiotikaförbrukning i EU, säger Christoffer Bergfors.

Max är branschledande inom hållbarhet och den enda rikstäckande hamburgerkedjan som bara använder svenskt kött och kyckling. Företaget var först i världen år 2008 med att klimatmärka menyn och man klimatkompenserar för hela produktionskedjan, från jord till bord. Tidigare i år påbörjade Max en klimatomställning av menyn, med utveckling av flera gröna och kycklingalternativ. Målet är att var tredje beställning ska vara något annat än rött kött år 2020.

Kampanjburgarna Pepper Jack Chicken och Pepper Jack ‘n’ Bacon lanseras den 18 augusti och finns att köpa fram till 19 oktober på samtliga Max 105 restauranger. De kostar från 74 kronor.