Max lanserar smakäventyret Grand Deluxe Umami

Stockholm 2017-03-16 10:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) Grand Deluxe Umami kommer tillbaka som kampanjburgare i ny tappning och i två varianter - svenskt nötkött och halloumi. Båda serveras med fyllig umamidressing med smak av rostad vitlök och tryffel och picklad rödlök. Med den nya Umamiburgaren presenterar Max även kampanjen Sounds of Umami. Ett experiment där man genom ljud förhöjer burgarens alla ingredienser för att nå den ultimata smakupplevelsen.

– Många gäster har hört av sig och frågat när umamiburgaren kommer tillbaka och det känns fantastiskt att nu kunna erbjuda vår utvecklade Grande Deluxe Umami med nya ingredienser och smakkombinationer, säger Christoffer Bergfors, Sverigechef på Max. 

Grand Deluxe Umami lanseras som kampanjburgare med säljstart den 16 mars. Den finns som två alternativ: Umami Bacon Burger, med svenskt nötkött och krispigt bacon, och Umami Halloumi. Under kampanjperioden säljs även Umami fries, som består av crispy fries, hackad rödlök och jalapeños täckt med krämig smältost och Umamidressing. 

– Enligt mig är Grand Deluxe Umami en perfekt burgare, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max. Dressingen har en balanserad nyans av tryffel. Den picklade rödlöken blir en bra smakbrytning och briochebrödet passar mycket bra till.  Jag tror att en positiv överraskning väntar både för dem som ätit umamiburgare tidigare och för dem som testar för första gången. 

Sounds of Umami – en smak- och ljudupplevelse


Med lanseringen av den nya Umamiburgaren presenterar Max även kampanjen Sounds of Umami. Ett experiment där man genom ljud förhöjer burgarens alla ingredienser för att nå den ultimata smakupplevelsen. Forskning visar att ljud kan påverka hur vi uppfattar smak. Till exempel förstärker höga frekvenser syrlighet och sötma medan hetta från starka kryddor förstärks av ljud med högt tempo. Umamismaken förstärks av bastoner. Tillsammans med musikproducentbyrån Plan8 har Max därför tagit fram olika ljudspår för varje enskild ingrediens i Grand Deluxe Umami. 

På kampanjsajten för Sounds of Umami finns filmer och ljudspår tillgängliga som presenterar kampanjen.

Kampanjen pågår mellan den 16 mars och den 17 maj.