MAX lanserar ny meny av kycklingburgare – Grand Chicken

2022-04-07 06:00 (Uppdaterad 2022-04-07 08:42)

MAX nya Grand Chicken-meny består av Grand Chicken Sandwich, Grand BBQ Chicken och Grand Buffalo Chicken. En med klassiska Chicken Sandwich-smaker, en med smak av mustig BBQ och en med perfekt hetta. Den norrländska burgarkedjan har hämtat inspiration från USA och tagit fram ett smakkoncept i en satsning för att servera en burgare som svenska burgarälskare inte upplevt förut.

De tre nya burgarna består av en hel kycklingfilé som friteras och får ett frasigt yttre. Grand Chicken Sandwich är menyns grundburgare serveras med saltgurka, sweet onion och majonnäs. Den lite söta och rökiga Grand BBQ Chicken kommer också med saltgurka och sweet onion tillsammans med BBQ-sås och coleslaw. Grand Buffalo Chicken är den heta varianten som serveras med saltgurka, sallad, sweet onion, majonnäs och buffalosås. Alla burgare serveras på ett sesambröd och Grand Buffalo Chicken och Grand BBQ Chicken dessutom att få i lakto-ovo-vegetarisk variant med MAX Crispy No Chicken.

- För oss är det här en unik satsning och sist vi gjorde en lansering av den här storleken var 2016, när Greenfamiljen fick en plats på vår meny. Min favorit bland de nya burgarna är Grand Buffalo Chicken, där hettan går bra ihop med majonnäsen samtidigt som den frasiga paneringen bryter mot den saftiga kycklingen. Men de gröna varianterna Crispy No Chicken är superbra alternativ till de ordinarie burgarna, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers.

Resultatet Grand Chicken-menyn kommer från hundratals provätna burgare där smak och kvalitet jämförts med varandra. Jonas Mårtensson har tillsammans med sitt team och hela ägarfamiljen tagit inspiration från Chicken Sandwich-trenden i USA som tidigare skapat stora rubriker.

- Vi är ju burgarnördar och därför föll det sig naturligt att testa olika Chicken Sandwiches, det finns väldigt många goda men vi såg hela tiden att det gick att göra små förbättringar. Därför bestämde vi oss rätt och slätt att ta fram en egen variant, men landade slutligen i tre olika. Jag kanske sticker ut hakan nu, men det här är bland det bästa vi gjort och jag hoppas att alla gäster ska tycka samma sak, säger Jonas Mårtensson.

Grand Chicken Sandwich, Grand BBQ Chicken och Grand Buffalo Chicken börjar serveras på samtliga MAX-restauranger från och med 7 april. MAX har under vintern uppdaterat djurvälfärdspolicyn och skriver därmed under på alla de krav ECC ställer.