MAX koncernledning förstärks med finanschef

Stockholm 2019-09-18 08:30 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) MAX fortsätter rusta för framtiden och en stark expansion på internationella marknader. Koncernledningen utökas därmed med en ny tjänst som koncernfinanschef, Group CFO. Olof Andersson, idag Group CFO på Kvdbil, har rekryterats till tjänsten och tillträder den 1 januari 2020. 

- Jag ser verkligen fram emot att välkomna Olof till MAX-familjen. Med erfarenheter från olika branscher, hans internationella utblick och hans driv att utveckla affärer och lönsamhet, så blir Olof ett värdefullt tillskott i vår fortsatta tillväxtresa, säger Richard Bergfors, VD och koncernchef på MAX.

Olof Andersson har omfattande erfarenhet från olika ekonomibefattningar inom retail och fintech, både i Sverige och internationellt. Sedan 2017 har han i rollen som Group CFO bidragit till Kvdbils utveckling mot att bli Sveriges ledande marknadsplats för begagnade bilar.

- MAX är med sitt starka varumärke, stadiga tillväxt och sitt fokus på hållbarhet ett spännande bolag. Det ska bli både roligt och utmanande att få bidra till bolagets fortsatta tillväxt och inte minst dess internationella expansion, säger Olof Andersson. 

MAX organisation med en koncernledning och två affärsområden; Sverige och Norge samt International och franchise, trädde i kraft den 1 januari 2019 med syfte att skapa fokus och frigöra resurser för att nå satta tillväxtmål. MAX ägs av familjen Bergfors samt stiftelsen Rättvis fördelning. Huvudägare samt arbetande styrelseordförande är Curt Bergfors. I koncernledningen ingår nu Richard Bergfors, VD och koncernchef, Christoffer Bergfors vice koncernchef och Claes Peterson, vice VD och Innovations- och utvecklingschef. MAX har huvudkontor i Luleå och filialkontor i Stockholm. 

- MAX kommer att växa snabbt i Polen och fortsätter med en stabil expansionstakt i Sverige, Norge och även Danmark. Sedan bearbetar vi även andra marknader. Funktionen som Group CFO blir ytterligare en viktig pusselbit på koncernnivå, säger Richard Bergfors. 

Fotograf: Carolin Freiholtz (Foto med tillstånd av Kvdbil)