Max inspirerar till läsglädje med 220 000 barnböcker

Luleå 2015-02-03 10:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33)

Tillsammans med bokförlaget B. Wahlströms delar Max ut 220 000 barnböcker under våren. Ambitionen är att inspirera barn i alla åldrar att upptäcka glädjen med att läsa.

För andra året i rad väljer hamburgerkedjan Max att samarbeta med bokförlaget B. Wahlströms. Under 2015 kommer Max att dela ut barnböcker i två perioder, den första med start i februari.

- Vi är väldigt glada över samarbetet med B. Wahlströms och att vi kan erbjuda spännande böcker till både yngre och lite äldre barn i vår barnmeny. Läsning och läsglädje är oerhört viktigt. Med böckerna hoppas vi kunna ge hela familjen både lärorik och mysig tid tillsammans, säger Christoffer Bergfors, vVD på Max.

Totalt ska Max dela ut 220 000 böcker fördelat på fyra olika titlar; ”Manne gräver ett hål” av Kalle Carmback, Mats Eriksson och My Engström Renman, ”Zenobia och rövaren” av Lilian Edvall och Sara Gimbergsson, ”Saga på ridskolan” av Pia Hagmar och Maria Källström och ”Hilda och Charlie sover över” av Krista Hjärpe.

B. Wahlströms Bokförlag är Sveriges äldsta barnboksförlag och har gett ut barn- och ungdomsböcker sedan 1914. Förlaget har en lång tradition av att verka i läsglädjens tjänst.

- Vi är stolta och glada över att få fortsätta sprida läsglädje tillsammans med Max. Genom samarbetet når vi ut med bra böcker till familjer i hela landet och till platser där böcker inte alltid har en självklar roll. Vi vill särskilt uppmana alla vuxna att ta sig tid att läsa högt för barnen och hoppas att även årets böcker ska locka till många sköna lässtunder, säger Marta Hedener Hagman, Utgivningschef, B. Wahlströms.

Utöver utdelningen av böckerna i barnmenyn kommer Max även att erbjuda rabatt på böcker hos Akademibokhandeln i serien ”Kodknäckarna”. Det är en serie lättlästa böcker för barn som precis har börjat läsa, med en handling som är lätt att hänga med i, har korta meningar och är rikt illustrerade i färg. Rabatten kommer att finnas med kuponger på Max brickunderlägg.