MAX hyllar Norrland på menyn - lanserar Lyxshake Hjortron

Stockholm 2018-08-16 11:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) Som en blinkning till sina norrländska rötter lanserar MAX Lyxshake Hjortron – den norrländska skogens guld. Som kampanj välkomnas succéburgaren Spicy Avocado tillbaka, nu med alternativen halloumi, svenskt nötkött och nyheten spicy chicken.

Den krämiga Lyxshake Hjortron består av mjukglass vispad med mjölk och sötsyrliga hjortron och toppas med vispgrädde. Bären är plockade i Sverige och går även under smeknamnet ”den norrländska skogens guld”. MAX grundades ursprungligen i Gällivare år 1968 och firar 50-årsjubileum i år - något som uppmärksammas under året och firades stort i samband med födelsedagen den 14 juni. Lyxshake Hjortron är en hyllning till företagets norrländska arv med dess skogar och myrar där hjortronen växer.

– Det är en svårslagen känsla då man har turen att hitta en hjortronmyr full med de guldgula bären, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX Burgers. Så klart vill vi att alla våra gäster ska få chansen att smaka på det här fantastiska bäret och i en Lyxshake så blir det en helt grym smakupplevelse.

Som kampanjburgare återvänder Spicy Avocado, burgaren som blev en storfavorit hos många då den först introducerades på menyn förra året. Inspirationen har hämtats från varma Kalifornien med solmogen tärnad avokado, picklad rödlök, färsk jalapeño och sourcream & onion-dressing. En fräsch och mättande burgare, nu med tre olika alternativ: svenskt nötkött, lakto-ovo-vegetariskt alternativ med dubbla halloumiskivor och nyheten spicy chicken. Dessutom lanseras Sourcream & onion fries: Crispy fries med sourcream & onion-dressing, smält cheddarost, jalapeños och hackad rödlök.

– Jag kan varmt rekommendera att äta en Spicy Avocado och dricka en Lyxshake Hjortron till, berättar Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers. I Lyxshaken möter den lena vaniljglassen de sötsyrliga hjortronen – det blir riktigt bra. Spicy Avocado är tillbaka på begäran! Det blir en väldigt god nyhet och en efterlängtad comeback på höstens meny.

Lyxshake Hjortron finns på menyn under kampanjperioden 16 augusti 2018 till 17 januari 2019. Spicy Avocado är en Grand Deluxe burgare och gästspelar under perioden 16 augusti till 17 oktober. Detsamma gäller för Sourcream & onion fries. Lokala avvikelser kan förekomma.

 

För mer information och intervjuer kontakta:
Lovisa Haeger, PR-specialist
lovisa.haeger@max.se           
+46 (0)70-588 95 03