Max halverar priset på gröna burgare under Earth Hour

Stockholm 2017-03-22 12:30 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) På lördag den 25 mars mellan 20.30–21.30 inträffar WWF Earth Hour, världens största manifestation för miljön och klimatet. Max Hamburgare har under många år stöttat initiativet genom att släcka belysningen på restaurangerna. Nu inför Max "Happy Earth Hour" och erbjuder gröna burgare till halva priset.

– Årets Earth Hour handlar om att halvera mängden kött och dubblera mängden grönt. Därför halverar vi priset på Green-familjen så att fler ska lockas prova på att äta grönt. Under förra året fyrdubblade vi försäljningen av gröna burgare. Vi siktar på att tillsammans med gästerna dubblera det under Earth Hour, säger Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef på Max.

Erbjudandet gäller vid köp i kassan och drive in mellan kl 20.30 och 21.30 den 25 mars och gäller samtliga måltider i Green-familjen inklusive Halloumisallad-mål, Maxbox Green och Umami Halloumi-mål*.

Under miljökonferensen i Paris december 2015 fastställdes att nötkött är en av världens största klimatutmaningar. En månad efter konferensen femdubblade Max sitt gröna utbud på menyn genom att lansera Green-familjen. Lanseringen av Green-familjen ledde till att försäljningen av lakto-ovo-vegetariska och veganska produkter fyrdubblades under 2016. 

– Gröna burgare har en kraftigt lägre klimatpåverkan än nötköttsburgare. Vårt mål är att år 2020 ska var tredje såld måltid vara annat än rött kött, säger Kaj Török. 

*) Erbjudandet går inte att beställa via de digitala Expresskassorna eller i mobilappen. Erbjudandet gäller på restauranger i Sverige med undantag för Göteborg Landvetter Airport. Lokala prisavvikelser kan förekomma.

Mer att läsa om Max hållbarhetsarbete 
Mer om årets Earth Hour