Max gör briochebröd till ny hamburgare

Luleå 2015-05-21 08:30 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) Briochebrödet gör nu entré på Max meny. Inspirationen till det nya hamburgerbrödet kommer från Frankrike och USA. Chefskocken Jonas Mårtensson kallar brödet ”hamburgerbrödens Rolls Royce”. Det är älskat av hamburgarfantaster och en klassiker på bistros och brasserier världen över.

Idag torsdag den 21 maj lanserar Max ett helt nytt bröd, Brioche, som kompletterar det redan klassiska Friscobrödet. Med det lanseras också den nya hamburgaren Grand de Luxe Brioche.

– Vi är otroligt stolta över det nya briochebrödet. Både vår klassiker Friscobrödet och nya Brioche är två fantastiska bröd, men helt olika i sin karaktär. Därför står de också för helt olika smakupplevelser. Friscobrödet är en ”potato roll”, vilket ger brödet en något fastare konsistens. Brioche innehåller ägg och smör, vilket gör brödet luftigare samtidigt som det lyfter hamburgarens övriga delar, säger Jonas Mårtensson.

Max vd Richard Bergfors reser jorden runt för att äta och inspireras av de bästa hamburgarna och de finaste råvarorna. Upptäckterna delar han dagligen på Instagram under kontot @burgerspotting med över 15 000 följare. Richard Bergfors har hämtat inspiration till det nya brödet från bland annat restaurangen Paris-New York i Paris och Au Cheval i Chicago. Hemligheten bakom en bra brioche ligger i hur degen bearbetas och den långa jästiden.

– Briochen är ett bra sammansatt bröd som lätt suger upp hamburgarens köttsafter, en viktig egenskap för ett hamburgerbröd eftersom det förhöjer smaken. Vår nya hamburgare är en riktig ”back to basic-burgare” med rena och tydliga smaker, säger Richard Bergfors.

Grand de Luxe Brioche innehåller förutom Briochebrödet 160 gram svenskt nötkött, krämig cheddarost, rödlök, tomat, majonnäs och jalapeñosalsa. Den kostar från 70 kronor.