Max framröstat som det grönaste varumärket

Luleå 2012-01-20 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Max fokus på miljöarbete och klimatkompensation har återigen gett resultat. För andra året i rad rankas Max i en färsk undersökning till det mest miljövänliga alternativet i branschen.
- Utmärkelsen är ett viktigt kvitto på att vår klimatsatsning varit och är rätt. Vårt hårda arbete med att kontinuerligt minska vår miljöpåverkan samt plantera träd i Afrika gör att vi inte ökar den globala uppvärmningen, vilket känns mycket bra, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Några av de miljösatsningar Max gör är att klimatkompensera hela sin verksamhet, från jord till bord genom trädplantering i Afrika. Dessutom har man märkt ut hur mycket koldioxidutsläpp maten genererar på menytavlorna och lyft fram de miljövänliga alternativen.

Undersökningen Sveriges grönaste varumärke är framtagen av varumärkesbyrån Differ i samarbete med undersökningsföretaget YouGov. Undersökningen besvarades av 1027 respondenter i åldern 15-74 år och genomfördes under oktober 2011.

Undersökningen i sin helhet.