Max förstärker sitt hållbarhetsarbete - Kaj Török ny informations- och hållbarhetschef

Luleå 2016-10-12 07:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31)

Den svenska, familjeägda hamburgerkedjan Max utvecklar sitt hållbarhetsarbete genom att inrätta den nya tjänsten informations- och hållbarhetschef. Till tjänsten rekryteras Kaj Török, som närmast kommer från hållbarhetskommunikationsbyrån Futerra. Han har under de senaste tio åren varit rådgivare till Max i hållbarhetsfrågor.

Max Hamburgare vill göra världen lite godare. Vilket innebär att man inte bara vill servera de godaste hamburgarna utan också bidra till en bättre värld.

- Med vårt hållbarhetsarbete vill vi bidra till ett bättre samhälle. Vi var först med att klimatkompensera från jord till bord och klimatmärka vår meny. Under året har vi fortsatt omställningen av menyn genom att utöka det vegetariska utbudet. Vi vill fortsätta utveckla branschen i en hållbar riktning, därför är jag otroligt glad över att få hälsa Kaj välkommen till Max, säger Christoffer Bergfors, Sverigechef på Max.

- Efter snart tio år som rådgivare till Max lockades jag av att få bli en mer integrerad del av det Max jag fått förmånen att följa som rådgivare de senaste tio åren, säger Kaj Török. Max är ett föredöme inom både information och hållbarhet och jag är så glad att få vara med att fortsätta utveckla företaget i den riktningen, säger Kaj Török.

Kaj Török har en bakgrund från bland annat Det Naturliga Steget. Han var också med och grundade hållbarhetskommunikationsbyrån Futerra Stockholm, en byrå som han nu lämnar.

Kaj Török kommer att ingå i företagets ledningsgrupp och tillträder en nyinrättad tjänst som informations- och hållbarhetschef. Kaj kommer att ansvara för att driva Max hållbarhets- och PR och informationsarbete. Han tillträder den nya tjänsten under oktober.

Max Hamburgerrestauranger startades 1968 av Curt Bergfors och sambon Britta. Företaget har sedan dess drivits av familjen Bergfors. Idag är bröderna Richard vd och Christoffer Sverigechef över totalt 106 restauranger i Sverige och ett ytterligare tiotal i Norge, Danmark och Förenade Arabemiraten. Max har idag cirka 4000 anställda.

För mer information, kontakta gärna:
Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef på Max, 070-216 39 89