Max etablerar sig i Ljungby

Luleå 2011-01-18 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Sveriges snabbast växande hamburgerkedja Max kommer under 2011 etablera sig för första gången i Ljungby. Etableringen innebär 50 nya jobb.
- Det är med stor glädje vi snart öppnar upp i Ljungby, många i lokalbefolkningen har mailat och vill ha oss dit. Vi beräknar att slå upp dörrarna under tidig höst, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Max hamburgerrestauranger har under de senaste åren expanderat kraftigt i Sverige. Under 2010 år har kedjan öppnat nio nya restauranger och planen inför 2011 är att etablera minst lika många. Och intresset för att äta ute verkar öka allt mer för.

- När vi öppnar en restaurang så märker vi att det påverkar hela näringslivet positivt på orten. Förutom arbetstillfällen skapas intresset för att vilja äta mer ute vilket så klart är bra, säger Richard Bergfors.

Max hamburgare utsågs med bred marginal till Sveriges godaste i en undersökning genomförd av ISI Wissing. Samma undersökningsföretag gör också årligen en undersökning om vilken hamburgerkedja som har de nöjdaste kunderna - Max har placerat sig i topp åtta år i rad.

Max restaurang i Ljungby planeras öppna till hösten. Restaurangen kommer inrymmas i ett nybyggt miljöhus som ligger längst E4:an.