Max etablerar sig i Falun

Luleå 2010-12-27 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Sveriges snabbast växande hamburgerkedja Max kommer i början av april att öppna sin första restaurang i Falun. Etableringen innebär 50 nya jobb.
- Falun har funnits på vår topplista länge. Nu har vi hittat en optimal plats precis vid järnvägsstationen och bygget är i full gång för att vi ska kunna öppna i slutet av januari, säger Richard Bergfors, vd på Max.
Max hamburgerrestauranger har under de senaste åren expanderat kraftigt i Sverige. I år har kedjan öppnat nio nya restauranger och planen inför 2011 är att etablera ytterligare 13 nya restauranger.

- Vi har märkt att våra etableringar påverkar hela näringslivet på orten positivt. Dels genom att vi skapar nya arbetstillfällen men också för att intresset för att äta ute ökar, säger Richard Bergfors.

Max hamburgare utsågs med bred marginal till Sveriges godaste i en undersökning genomförd av ISI Wissing. Samma undersökningsföretag gör också årligen en undersökning om vilken hamburgerkedja som har de nöjdaste kunderna ? Max har placerat sig i topp åtta år i rad.

Max restaurang i Falun planeras att öppna i april. Restaurangen kommer inrymmas i ett nybyggt miljöhus som ligger vid järnvägsstationen