Max bygger ny restaurang i Sollentuna

Luleå 2015-05-06 09:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31)

Den svenska, familjeägda hamburgerkedjan Max fortsätter sin expansion i Sverige. Tidigare i år öppnade den 100:e restaurangen på Lidingö och sedan dess har ytterligare två restauranger tillkommit. I dagarna stod det klart att Max vann anbudstävlingen för området vid Edsbackarondellen i Sollentuna. 

Under våren har Sollentuna kommun genomfört en anbudstävling för området vid Edsbackarondellen. Anbuden bedömdes utifrån kriterierna pris och utformning och det anbud som fick högst totalpoäng var Max.

– Max fortsätter växa och vårt mål är att öppna ytterligare 50 restauranger i Sverige. Flertalet restauranger ska öppna i Stockholms- och Göteborgsområdet. Detta är ett mycket bra läge och vi är väldigt stolta och glada över att Sollentuna kommun valde oss, säger Christoffer Bergfors, vice vd på Max.

Den nya Maxrestaurangen i Sollentuna kommer att generera omkring 50 nya arbetstillfällen och målsättningen är att dörrarna ska slås upp innan årsskiftet 2015/2016.

– Det är oerhört glädjande att vi kommit fram till en så spännande lösning tillsammans med Max för området vid Edsbackarondellen. Detta kommer att tillföra kvaliteter för omgivningen, både för de boende och för de många som passerar genom vår kommun varje dag via Norrortsleden och Danderydsvägen, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

– Vi ser fram emot att inom kort kunna erbjuda även Sollentunaborna Sveriges godaste hamburgare och samtidigt skapa nya arbetstillfällen, främst för unga, säger Christoffer Bergfors.

Arkitekt: Lomar Arkitekter
Landskapsarkitekter: Wingårdhs   

Juryns motivering:
”Liten byggnad, men arkitektoniskt positivt anspråksfull med sin rundade ellipsartade form. Blandningen av det starka formuttrycket, svarta färgsättningen, stora glasytor och färgaccenter gör att detta blir ett visuellt landmärke i det omgivande landskapet. Detta förslag har lagt ner omsorg på markplaneringen där man lyckas kombinera stort inslag av bilar med platser för att äta ute, barnlekplats och välgörande växtlighet. Byggnadens materialval med den svartfärgade betongen och glaspartierna kombinerat med den rundade formen skapar ett litet ”kraftpaket” som står stadigt i ett landskapsrum till stor del präglat av en visuell otydlighet. Detta förslag är så arkitektoniskt självständigt att det inte mår bra av att tyngas med för mycket skyltar. Innehållet med snabbmatförsäljning innebär långa öppethållningstider vilket är välgörande för området.”
Länk till Sollentuna kommun                                                                                                                                       

För mer information, kontakta:
Fredrika Fredmark, PR-ansvarig på Max
Tel: 0708-53 07 58 e-post: fredrika.fredmark@max.se

Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, Sollentuna kommun
Tel: 08-579 216 88, e-post: thomas.ardenfors@sollentuna.se

Jan Enfors, stadsarkitekt, Sollentuna kommun
Tel: 073-915 14 57 e-post: jan.enfors@sollentuna.se